Öne Çıkanlar abd terör örgütü terörist açıklama PKK

Başkan Erdoğan Afrika'yı ziyaret ediyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Afrika ziyaretleri başlıyor. Erdoğan Angola, Togo ve Nijerya'da temaslarda bulunacak.

Türkiye'nin Afrika'ya olan ilgisi her geçen gün artıyor. Bu bağlamda Afrika kıtasına olan yatırımlar da arttı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da ticaret hacmi giderek büyüyen Afrika kıtasına rotayı çevirdi.

4 GÜN 3 ÜLKE

Erdoğan'ın yorucu programı bugün başlıyor. Başkan Erdoğan'ın Afrika ziyareti 3 ülkeyi kapsayacak ve toplamda 4 gnü sürecek. 

UÇUŞ SEFERLERİ ARTTI

Afrika ülkelerine yönelik diplomatik hamlelerin artması ve ekonomik ilişkilerin gelişmesiyle birlikte kıtaya yapılan uçuşlar da arttı. THY son yıllarda uçuş ağını genişletti. THY 2002'de kıtada 6 destinasyona ulaşırken, son olarak Angola'nın başkenti Luanda'ya gerçekleşen uçuşla bu sayı 61'e yükseldi.

TİCARET HACMİ GİDEREK ARTIYOR

Diplomatik misyonların güçlendirilmesi ve uçuş sayısının artması ticaret hacmini de etkiledi. İş adamları, Afrikalı meslektaşlarıyla yoğun bir ticari faaliyet içine girdi. Türkiye ve Afirka arasında ticaret hacmi toplamda 2002 yılına göre 6 kat arttı.

Bu rakam 2002 yılında 2 milyar 935 milyon dolar iken, 2020'de koronavirüsün olumsuz etkilerine rağmen 25 milyar doları aştı. Yeni hedef ise tam 50 milyar dolar...

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.