Öne Çıkanlar esed chp DAEŞ komplohaber Birand

Başörtüsüz sürücülerin araçlarına el konulacak! İran'dan çok tartışılacak karar...
İran polisinden yapılan açıklamada, kadınların başörtüsüz araç kullanırken yakalanmaları durumunda araçlarına bir hafta el konulup, haklarında cezai işlem başlatılabileceği kaydedildi.

Geçen hafta 10 bin kadar araç sürücüsü uyarı aldı. Bunların 2 bin kadarı sosyal normları ihlal etmekten cezayla karşı karşıya. Ancak yeni önlemlerle otomobillere el konulması uygulaması da ülke genelinde geçerli olacak.
Emniyet Genel Müdür Yardımcısı Said Montazer-ol-Mehdi, polislerin savcılık tarafından bu tür adımları atmaları konusunda yetkilendirildiğini kaydetti.


Said Montazer-ol-Mehdi, eğer trafik polisi araçta başörtüsüz bir kadına rastlarsa –sürücü ya da yolcu- araca bir haftalığına el konulacağını söyledi.



Bazı araç sahiplerine ceza kesilirken bazı kişilerin de yargıya intikal ettirileceğini söyledi.

Bu önlemler, trafikte kötü davranışlar sergileyen erkek sürücüleri de hedef alan bir dizi önlemin bir parçası.

İran'da yabancılar da dâhil tüm kadınların başlarını örtmesi zorunlu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.