Öne Çıkanlar esed chp DAEŞ ahmet davutoğlu esad

Batı dünyası aradığı bahaneyi buldu! ABD'de 16 eyalet Suriyeli göçmenlerin girişine izin vermeyeceğini açıkladı

 

ABD Dışişleri Bakanlığı ise valilerin yasal olarak böyle bir yetkilerinin olup olmadığının net olmadığını açıkladı.

Dışişleri Bakanlığı ayrıca gelecek yıl ülkeye 10 bin Suriyeli göçmeni kabul etme planlarında bir değişiklik yapmadıklarını da bildirdi.

ABD Başkanı Barack Obama da Antalya'da yapılan G20 zirvesin'nde Amerikalılara savaştan kaçan Suriyelilere karşı üzerlerine düşeni yapma ve onlara kapılarını açma çağrısında bulunmuştu.

Obama "Kapıyı suratlarına kapamak değerlerimize ters düşer" demişti.

Ancak Michigan eyaletinin valisi Rick Synder, Paris'te 129 kişinin öldüğü saldırının ardından "terörizm tehdidini" gerekçe göstererek Obama'nın bu çağrısına karşı çıktı.

Synder, 'ABD Ulusal Güvenlik Bakanlığı güvenlik, izin ve prosedürleri yeniden gözden geçirene kadar eyalete yeni Suriyelilerin kabulüne ara vereceklerini' açıkladı.

"Bir IŞİD'li ile Suriyeli bir sivili ayırt edebilecek güvenilir bir yol yok"

Synder'ın bu adımına hepsi Cumhuriyetçi Partili olan 10'dan fazla eyaletin valisinden destek geldi.

Alabama eyaletinde Suriyeli göçmen bulunmazken, Michigan'a geçen yıl 200 Suriyeli göçmenin yerleştiği biliniyor.

2016'da yapılacak Başkanlık seçimi için Cumhuriyetçi Parti'den aday adayı olan Ben Carson da göçmenlerin ülkeye girmeden önce "ideolojik teste" tabi tutulmasını önerdi.

Carson ayrıca "IŞİD militanları ile savaştan kaçan Suriyelileri birbirinden ayırt edebilmenin güvenilir bir yolu olmadığını" iddia ederek, Amerikan Kongresi'nden Suriyeli göçmenlerin ülkeye yerleştirilmesi için ayırdığı kaynağı iptla etmesini istedi.

Suriyelilere kapılarını kapatmaya hazırlanan eyaletler: Alabama, Arizona, Arkansas, Florida, Illinois, Indiana, Iowa, Louisiana, Massachusetts, Michigan, Mississippi, New Hampshire, Kuzey Karolina, Ohio, Teksas ve Wisconsin.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.