Öne Çıkanlar türkiye suriye putin son dakika erdoğan

Beyaz Saray'dan görüşmeyle ilgili açıklama geldi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Trump arasındaki görüşme hakkında Beyaz Saray'dan bir açıklama yapıldı. Açıklamada iki liderin görüşmesi hakkında bilgi verildi. 

Beyaz Saray'dan fikir birliği açıklaması

TERÖR ÖRGÜTLERİNE KARŞI MÜCADELE VURGUSU

Görüşme hakkında Beyaz Saray'dan yapılan yazılı açıklamada, iki liderin de bölgesel güvenliği tehdit eden tüm terör örgütlerine karşı mücadelede ABD ile Türkiye arasındaki "stratejik ortaklığın" önemini yinelediği belirtildi.

Beyaz Saray'dan, ABD Başkanı Donald Trump ile Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan arasındaki telefon görüşmesine ilişkin yapılan açıklamada, "Başkan Trump, Rakka operasyonu tamamlandığına ve DEAŞ'ın geri dönememesi için istikrarı sağlama evresine geçtiğimize göre, Suriye'deki ortaklarımıza verdiğimiz askeri yardımlarla ilgili bekleyen ayarlamalar hakkında Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı bilgilendirdi." ifadelerine yer verildi. 

İki liderin, "Suriye'deki insani krizin sona erdirilmesi, yerlerinden edilmiş Suriyelilerin evlerine dönmesine izin verilmesi, kötü müdahalelerden ve teröristlerden arındırılmış birleşik bir Suriye'nin istikrarının sağlanması" gerektiğine vurgu yaptığı belirtildi.

Beyaz Saray'dan fikir birliği açıklaması  

TRUMP TWİTTER'DAN DUYURMUŞTU

ABD Başkanı Donald Trump Türkiye ile ilgili peş peşe tweetler atmıştı. 

Trump ilk tweet'inde "Bu sabah, Orta Doğu'da bana miras bırakılan karmaşık duruma barış getirmeye ilişkin Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile konuşuyor olacağım. Hepsini halledeceğim ancak bu 6 trilyon dolara ve hayatlara mal olan bir hata. En başından beri oraya girmemeliydik" ifadesini kullandı.

Trump, Orta Doğu'da kaybedilen hayatların ve 6 trilyon doların telafisi olmadığını ancak bunun üstesinden geleceğini söyleyerek bir önceki Obama yönetiminin Orta Doğu politikasını isim vermeden eleştirdi. 

Trump attığı ikinci tweet'te ise Türkiye ile yapacağı görüşmenin ardından Tiger Woods ve Dustin Johnson ile Trump National Golf Klübü'nde golf oynayacağını söyledi. 

ABD Başkanı Trump, başkan adayı olduğu dönemden bu yana, bir önceki Obama yönetiminin Orta Doğu'da büyük bir karmaşa bıraktığını iddia ediyor. Trump'ın twitter'dan yaptığı bu açıklamaların ardından Erdoğan ile görüşmüş ve Beyaz Saray'dan görüşmeyle ilgili açıklama yapmıştı.



Trumptan peş peşe Erdoğan tweetleri... Görüşme gerçekleşti

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.