Öne Çıkanlar abd operasyon terör örgütü haber diyarbakır

BM'den Gazzeye ambargo

Gazze Şeridi’ndeki İnşaat Sanayiler Birliği Başkanı Ferid Zekut, Birleşmiş Milletler Proje Hizmetleri Ofisi’nin (UNOPS) hafta içerisinde Gazze’de 11 hazır beton ile 59 briket atölyesine çimentoyu tedarikini durdurma kararını aldığını ileri sürdü.

Çimento tedarikinin durdurulmasının atölyelerin kapanmasına ve onlarca Filistinli işçisinin işsiz kalmasına neden olacağını ifade eden Zekut, söz konusu atölyelerin kapanması durumunda Gazze’nin yeniden imarının sekteye uğrayacağına işaret etti. Atölyelerin Birleşmiş Milletler (BM) mekanizması dışında faaliyet gösterdiği yönündeki suçlamaları reddeden Zekut, tüm atölyelerin uluslararası denetimi altında faaliyet gösterdiğini hatırlattı.

BM ile uygulamadan vazgeçmesi için görüşülüyor

Zekut, birlik ve özel sektör temsilcilerinin, uygulamadan vazgeçmesi amacıyla BM ile görüşme halinde olduğunu dile getirdi.

Filistin Bayındırlık ve İskan Bakanlığı, 7 Temmuz'da Filistinli ve İsrailli yöneticilerin, UNOPS’un gözetiminde Gazze'ye inşaat malzemesi girişi konusunda anlaşmaya vardığını duyurmuştu.

İsrail'in geçen yıl Gazze’ye başlattığı ve 51 gün devam eden saldırılarında çoğu kadın ve çocuk, 2 bin 157 kişi hayatını kaybetmiş, 11 binden fazla kişi yaralanmıştı. Saldırılarda ayrıca 17 bin 200 ev, 73 cami ve 24 okul tamamen yıkılmış, binlerce bina hasar görmüştü. BM istatistiklerine göre, yaklaşık 500 bin kişi okullara sığınmak zorunda kalmıştı. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.