Öne Çıkanlar türkiye ışid terörist IŞİD kara operasyonu yunus mallı türkiye

Brüksel'de yürüyüşler iptal edildi
GÖSTERİCİLER: HÜKÜMETİMİZE KATILIYORUZ

İptal talebi, İçişleri Bakanı Jan Jambon'dan geldi. Etkinliğin organizatörleri, yaptıkları açıklamada, "Bu isteği anlıyoruz. Vatandaşlarımızın güvenliği mutlak öncelik. Yetkililerin etkinliği erteleme isteğine katılıyor ve halkımızdan gelmemelerini istiyoruz" ifadelerini kullandı.

ŞAPKALI TERÖRİST

Belçika Federal Savcılık Ofisinden yapılan açıklamada, salı günü Zaventem Havalimanı ve bir metro istasyonunda gerçekleştirilen saldırılarla ilgili tutuklanan üç şüphelinin terörizmle suçlandığı belirtildi. Şüpheliler arasındaki Faycal C'nin "terör saldırılarına" katıldığı kaydedildi.

Haberlerde, Faycal Cheffou'nun polisin dağıttığı fotoğraflarda şapkalı kişi olduğu ve serbest gazetecilik yaptığı öne sürüldü. Bu haberlere ilişkin açıklama yapmayı reddeden savcılık, diğer iki şüphelinin Rabah N. ve Aboubakar A. olduğunu belirtti.

24 KURBANIN KİMLİĞİ BELİRLENDİ

Bu arada saldırılarda hayatını kaybeden 31 kişiden 24'ünün kimliği belirlendi. Belçika Dışişleri Bakanlığı, ölenler arasında Belçika'nın eski Washington Büyükelçisi Andre Adam'ın da olduğunu duyurdu. Bill Clinton döneminde görev yapan 79 yaşındaki eski büyükelçinin, havalimanında hayatını kaybettiği açıklandı.

HAVALİMANI SALI GÜNÜNE KADAR KAPALI

Havalimanı yönetiminden yapılan açıklamaya göre ise 2 intihar saldırısına hedef olan ve bir bombanın da kontrollü şekilde patlatıldığı havalimanı, salı gününden önce açılmayacak. Polis, olay yeri incelemesini bitirirken, mühendisler binanın sağlamlığını ve teknoloji sisteminin işlevselliğini kontrol edecek.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.