Öne Çıkanlar rusya haber terör örgütü abd operasyon

Brüksel'deki patlamalar AB'nin turizmini vurdu

Brüksel'de yaşanan patlamaların ardından uçuşlar ve toplu ulaşım durdu, okullar kapatıldı. AB binaları, kraliyet sarayı, nükleer santral boşaltıldı. Brüksel'deki NATO karargahıyla AB kurumlarında kırmızı alarm verildi. Almanya'dan Fransa'ya tüm AB'de maksimum güvenliğe geçildi. 1050 asker yerleştirdi. Frankfurt Havalimanı'nda polis sayısı artırıldı.

BRÜKSEL TURLARI LİSTEDEN ÇIKARILDI

Bölgede yaşanan terör olayları ülkede turizm sektörünü de vurdu. Ülkeye turist taşıyan Türk tur operatörleri de saldırıdan sonra acil eylem planı geliştirdi. Avrupa turları operatörler tarafından bir bir iptal edildi.

Halen ülkede bulunan Türk turistleri karayoluyla Paris ya da Amsterdam'a taşıyan operatörler, dönüşleri de buradan sağlayacak. Büyük ilgi gören Benelüks turlarından ülkenin başkenti Brüksel nisan sonuna kadar çıkarıldı.

GÜVEN AZALDI

Havalimanlarında saldırılar bekleniyor söylentileri nedeniyle insanlar otobüslü turlara yönelmişti. Havalimanları güvenlidir algısı bu saldırıyla kayboldu. Amsterdam, Brüksel, Paris ve Lüksemburg'u içine alan Benelüks paketi Türkler tarafından büyük ilgi görüyordu.

Bu saldırıların Avrupa'ya yönelik ilgiyi de yüzde 10 ila 20 arasında düşüreceği ifade edildi.

EUROSTAR SEFERLERİNİ İPTAL ETTİ

İngiltere ile Avrupa ülkeleri arasında demiryolu hattını işleten Eurostar, Brüksel’e seferlerin iptal edildiğini açıkladı.

PARİS'TE SİLAHLI VE ZIRHLI POLİSLER

Brüksel’deki kanlı saldırıların ardından Fransa’da başbakan Manuel Valls, ‘savaştayız’ ifadesini kullandı. Fransa’da başta başkent Paris’te olmak üzere hava alanları, tren istasyonları, limanlar ve sınır bölgeleri gibi noktalara, uzun namlulu silahlarla donanmış zırhlı polis birlikleri sevk edildi. Fransa Belçika sınırı kapatıldı.

PİYASALARDA BRÜKSEL TEDİRGİNLİĞİ

Patlamalar, piyasalarda son dönemde artan risk iştahını olumsuz etkiledi. Riskten kaçma eğilimin hızlandığı piyasalarda özellikle gelişmekte olan ülkelerde sert satışlar gözlendi.

Avrupa borsaları havayolu şirketlerinin hisselerindeki sert satışlarla yüzde 1-2 arasında düşerken, euro da dolar karşısında yüzde 1'e yakın değer kaybederek 1.12 seviyesinin altına geriledi. Almanya'nın 10 yıl vadeli tahvillerinin getirisi iki haftanın en düyük seviyesine indi. Altının ons fiyatı da uluslararası piyasalarda yüzde 1'e yakın yükselerek bin 257 dolara çıktı. İçeride haftanın ilk işlem gününde 2.85 TL'ye kadar gerileyen dolar, dün 2.88'in üstüne çıktı. Borsa İstanbul'da ise endeks yüzde 1.96 düştü.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.