Öne Çıkanlar esed erdoğan chp DAEŞ son dakika haberleri

Brüksel Zirvesi sonuçlandı anlaşma tamam
ANLAŞMA SAĞLANAN METİNDE NELER VAR?

Üst düzey AB yetkilisinden gelen bilgilere göre taslakta öne çıkan konular şöyle:

- Türkiye-AB anlaşmasının son taslağında yalnızca "Mali ve Bütçesel Hükümler" başlıklı 33. faslın açılmasının öngörülüyor. Taslak diğer fasıllarla ilgili olarak da hazırlık çalışmalarının hızlandırılmasını öngörüyor.- Avrupa Birliği Komisyonu, Türkiye'ye mülteciler için verilecek olan 3 milyar euroluk yardımın tahsisi için bir hafta içinde bir proje listesi hazırlayacak.- Türkiye-AB anlaşmasının yürürlüğe girme tarihi 20 Mart olarak belirlendi.- Türkiye, anlaşmayı bu haliyle kabul etmeye hazır olduğunu belirtti.

BRÜKSEL ZİRVESİ DÜN NELER OLMUŞTU?

Avrupa Birliği ve Türkiye arasında yapılan zirvenin ilk gününde 28 AB üyesinin temsilcileri bir araya geldi. Gece geç saatlere kadar süren görüşmelerde sığınmacı krizinin çözümü için Türkiye'nin sunduğu teklifler değerlendirildi.

Lüksemburg Başbakanı Xavier Bettel, AB ülkelerinin teklife dair bir ortak anlayışa varıldığını ve sabah saatlerinde Başbakan Ahmet Davutoğlu ile görüşüleceğini açıkladı.

BRÜKSEL ZİRVESİ GÖRÜŞMELER ÇETİN GEÇECEK

Toplantının ardından bir açıklama yapan Almanya Başbakanı Angela Merkel görüşmelerin çetin geçeceğinin sinyallerini vermişti.

Merkel, "Türkiye ile bir anlaşmaya ulaşabilmemiz için tüm çabayı göstermemiz konusunda hemen herkes hemfikir. Buna rağmen görüşmeler kolay geçmeyecek" demişti.

Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande da sığınmacıların Yunanistan’dan Türkiye’ye yeniden yerleştirilmesi ve yerinin değiştirilmesi konusunda bir yöntem belirlenmesi gerektiğine işaret etmişti.

Hollande, "Hem AB hem de Türkiye açısından elbette ki olumlu sonuçlar olacağına garanti veremem. Çıkacak sonuç, müzakereler, tartışmalar ve 28 ülkenin metin üzerinde varacağı anlaşmaya bağlı" şeklinde konuşmuştu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.