Öne Çıkanlar flaş haber Fenerbahçe başakşehir California haber botu Sea Pearl Ataköy

Charlie Hebdo'dan bir skandal karikatür daha!
“Belçika Şaşkın” başlıklı kapak karikatüründe, Belçikalı rap şarkıcısı Stromae, Belçika bayrağı önünde kendisini dünya çapında ün kazandıran şarkısında olduğu gibi “Papa Ou T’es?” (Baba Neredesin?)" diye soruyor, Brüksel’de 22 Mart’taki bombalı intihar saldırılarının kurbanlarını temsil eden parçalanmış vücut parçaları ise “Buradayım” diye cevap veriyor.

KATLİAMA GÖNDERME Mİ?

Charlie Hebdo Aylan bebek taciz karikatürü iğrenç

Charlie Hebdo’nun asıl adı Paul Van Haver olan Stromae’yi seçmesi tesadüfi değil. 31 yaşındaki müzisyen’in Ruandalı mimar babası 1994 yılında Ruanda’daki soykırım sırasında Hutular tarafından öldürülmüş, bedeni palalarla parçalara ayrılmıştı.

İnsan hakları örgütleri Belçika hükümetini, eski sömürgesi olan ve derin siyasi bağları olan Ruanda’da ırkçı Hutu çetelerinin Tutsiler ve ılımlı Hutulara karşı soykırım yapmasını engellemek için yeterince çabayı sarf etmemek ile suçlanıyor. Hutu saldırıları sırasında Ruanda’da görevli Birleşmiş Milletler Barış Gücü’nün yarısını Belçika askerleri oluşturuyordu.

Charlie Hebdo, Stromae üzerinden Ruanda soykırımına gönderme yaparak “Belçika bu tür katliamlara alışık” mesajı gönderiyor. Charlie Hebdo kapağı Belçikalı sosyal medya kullanıcıları tarafından özellikle hayatında babasını 3 kez görmüş olan Stromae’ye saygısızlık olarak yorumlandı. Stromae’nin ailesi karikatürü “mide bulandırıcı” buduğunu bildirdi ve gazeteye karşı dava açacağını duyurdu. Bir Twitter kullanıcısı ise tepkisini “İfade özgürlüğü kaba ve duyarsız olmayı gerektirmez” sözleriyle dile getirdi.

İnternethaber

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.