Öne Çıkanlar MI6 METİN UCA mali THY görevlileri rehine DHKP-C Sözleşmeli Bordo Bereli

'Cihatçı John' lakaplı IŞİD militanı kaçırılan fotoğrafçıyla Tango mu yaptı? Danimarkalı fotoğrafçıdan tartışmalı iddialar
Kuveyt asıllı İngiliz IŞİD militanı “Cihatçı John” eli kanlı örgütün en ünlü üyesi... 26 yaşındaki Mohammed Emwazi 3 yıl önce İngiltere’deki yaşantısını bırakıp Suriye'de IŞİD saflarına katıldı. Adını kafa kesme videolarıyla duyurdu.


Fotoğrafçı Daniel Rye Ottosen ise Suriye’nin Halep kentinde IŞİD tarafından yakalandı. Sonra da “Cihatçı John”un eline düştü. Söylediklerine göre genç fotoğrafçı, Emwazi tarafından hergün dayak yiyor, bıçakla vücudunda bıçakla yaralar oluşturuluyordu.

Hatta Danimarkalı Ottosen ölesiye kadar dayak yedikten sonra Emwazi tarafından kendisiyle tango yapmaya zorlandığını söyledi.

Ollosen tek yapabildiği şeyin yere bakmak olduğu, göz teması kurması halinde yeniden dayak yediğini söyledi. Düzenli olarak işkence gördüğünü söyleyen Ollosen IŞİD militanlarının kendisini CIA ajanı sandığını belirtti.

Peki genç fotoğrafçı eli kanlı örgütün elinden nasıl kurtuldu? Ollosen’in kız kardeşi Facebook’tan yardım topladı. IŞİD’in istediği tam 3.2 milyon doları denkleştirmeyi başardılar ancak bu kez de parayı transfer etme sorunu yaşandı. İngiltere ve Amerika para akışını yasakladığı için transferi yapmakta biraz zorluk yaşandı.

Ollosen’in IŞİD’in elinde esir olduğu günlerle ilgili bir de yayınladığı kitabı var.

KOMPLO TEORİLERİ NE DİYOR?


Ancak internette bazı kullanıcılar bu olayın “uydurma” olduğu görüşünde. İddialara göre Ollosen Suriye’ye gitti ancak hiç kaçırılmadı. Para için açılan hesapta da cüzi bir miktar birikmişti. İki kardeşin asıl amacının sansasyon yaratmak ve kitaptan para kazanmak olduğu belirtiliyor.

komplohaber 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.