Öne Çıkanlar eray ucuzal barbaros şansaş salyangoz kremi gün zileli ankara emniyet müdürlüğü

Coca Cola'nın rüşvet komplosu! Bilim adamlarına milyonlarca sterlin aktarılıyor

Times ortaya şok bir iddia attı. BBC Türkçe’nin aktardığı habere göre Coca – Cola bilim adamlarına şekerli içeceklerin obezite yapmadığını söylemeleri için milyonlarca Sterlin rüşvet veriyor.

Dünyaca ünlü içecek devi 10’dan fazla bilim adamıyla iletişime geçti. Ekonomik destek sağlanan bilim adamları arasında hükümetin sağlık danışmanları da yer alıyor.

Habere göre Coca-Cola Avrupa Hidrasyon Enstitüsü'nü milyonlarca sterlin harcayarak kurdu. Başında bir profesörün bulunduğu enstitü Coca Cola şirketinin ürettiği türden meşrubat ve sporcu içeceklerinin pazarlamasında etkin rol oynadı.Tıpkı sigaranın ilk çıktığında “sağlığa yararlı” olduğu propagandası yapıldığı gibi bu profesörde sporculara beslenme önerilerinde bulundu.

Gazetenin haberine göre Coca – Cola sadece bilim dünyasını değil, aynı zaman siyasetçilerin kararlarını da etkileyecek çalışmalar yapıyor.  

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.