Öne Çıkanlar güncel haberler otel tanıtım filminin faydaları Recep Ercan Keskin Maske otobüs kaza haberleri program indir

Rus haber ajansı Ria Novosti'de yer alan habere göre, Kızgızistan Cumhurbaşkanı Almazbek Atambayev, Türkiye'nin Rus Su-24 uçağını vurma kararının hata olduğunu, Ankara'nın özür dilemesi gerektiğini söyledi.


Atambayev, yaptığı açıklamalarda,"Türkiye'nin bu tür Radikal önleme gitmemesi gerektiğini en başta söylemiştik. Bu trajik bir hataydı, bu hem Türk hem de Rus halkı için bir sorun" dedi.

Habere göre Atambayev şu şekilde devam etti:

"Bu konu hakkında Vladimir Putin ile görüştük. Recep Tayyip Erdoğan ile görüşmemizde de kendi fikrimi dile getirdim. Uçağı vurma kararı kesinlikle yanlıştı. Hatta uçakTürkiye hava sahasına girmiş olsa bile onların dediğin gibi 17 saniyeliğine, sadece 17 saniyeliğine 20 yıldan uzun süredir kurulan karşılıklı ilişkileri roketle vurmak hataydı. Bizim ülkemizin sınırlarına komşu ülkelerin uçaklarının girdiği zamanlar da oldu. Hem de saniyeliğine değil saatlerce. Ama biz onları vurmadık. Bizim için barış daha önemli. Türkiye ve Rusya'nın bu durumu çözmek için bilgeliklerinin yeteceğini umuyorum. Rusya ve Türkiye arasındaki durumun kötüleşmesi hem siyasi hem de ekonomik açıdan iki ülke için de karlı değil. Türkiye'nin özür dilemesi gerektiğini düşünüyorum."

2011'DE 'TAYYİP ABİ' DEMİŞTİ

Kırgızistan Başbakanı Almazbek Atambayev, ne zaman zorluklarla karşılaşsalar Türkiye`nin hep yardım ettiğini belirtti. Atambayev, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan`a "Tayyip abi" diye hitap etmişti.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Bilirkişi 8 yıl önce

Senin ülke sınırların folloş olmuşsa bize ne burası TÜRKİYE sen anlamazsın toprak nedir şeref nedir şimdi yaladıklarının yanına dön tarih sizi unutmayacak

Avatar
eyup demıt 8 yıl önce

Dönek adamdan herşey beklenır

Avatar
Mustafa topçuoğlu 8 yıl önce

Densiz ve vefasız Ada'm komşu ülkelerin senin sınırını değil yatağındaki namusunu bile işgal eder çünkü sen hem Rusya'nın hemde Türkiye'nin itisin. O sebeple Tüekiye cumhuriyeti senin devletin gibi Kabil'e devleti ve itlik yapan bir devlet değildir. Haddini bil önüne atılan kemiği yalamaya devam et.

Avatar
Turkun özü 8 yıl önce

Yaltaq olub Rusyanin bir yerlərinə nə qədər gisəniz her kes üçün, hətta Rusiya üçün də nəcis olacaqsınız

Avatar
Türkoğlu Türk Abdulkadir 8 yıl önce

Ulan yavşak şerefsiz imkan olsada yüzüne tükürsem.sizde gelin üzerimize gerekirse sizinle savaşırız.Abi diyerek para için Reise yalvardığım günü ne çabuk unuttun dümbük

Avatar
Bjk 8 yıl önce

Ya ben 10 sene moskovada yasadim bu korguz milleti turklukten cikmis butun kadinlari moskovada onun bunun altinda adamlarda seref halsiyet namus yok olmus her turlu pisligi yaparlar bunlar artik rus kirmasi olmus bunlar anca yalarlar

Avatar
ibrahim 8 yıl önce

yavşak kırgızlar.

Avatar
hsn 8 yıl önce

Serefsiz nankor yalaka Almaz.Kirgizistanli oldugumdan untandirdin be.seni yaptigini hayvanda yapmaz yavsak