Öne Çıkanlar rusya haber abd Yasemin Öney Cankurtaran ferhat yüksel

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile John Biden görüştü

BM Genel Kurul görüşmeleri için New York’a giden Cumhurbaşkanı Erdoğan, kaldığı otelde ABD Başkan Yardımcısı Biden’ı kabul etti. Erdoğan ile Biden yaklaşık bir buçuk saat görüştü.

Görüşmede Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Biden'a "YPG'nin yer alacağı Musul ve Rakka'ya yönelik bir operasyonda Türkiye'nin yer almayacağını" belirttiği öğrenildi.

"SOMUT VERİLER GELMEYE BAŞLADI"

Erdoğan-Biden görüşmesinin ardından Biden'in ofisinden açıklamada bulunuldu. Yapılan açıklamada, "İki ülke arasında stratejik ilişki önemli. DAEŞ'e karşı mücadelede koordinasyonun artırılması ele alındı. Görüşmede Suriye'deki son durum ve Kıbrıs konusu ele alındı. Darbe girişimi soruşturmasına desteğe hazırız. Gülen'in tutuklanması talebiyle ilgili daha somut veriler gelmeye başladı. PKK'nın asker ve sivillere yönelik saldırılarını kınıyoruz" denildi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.