Öne Çıkanlar son dakika PKK rusya haber terör

Direnişin şehri: PARİS!
Direnişin şehri: Paris
Paris: Direniş in – Romantizm out
Fransızlar aylardır sokakları savaş alanına çevirdi. Fabrikalar grevde, otoyollar ise barikatlarla örüldü. Ülke çapında protestoların ardı arkası kesilmiyor. Fransızlar, işçi yasasına karşı direnmekte kararlı görünüyor.
Kent merkezlerinde polisle göstericiler arasında sürekli arbedeler yaşanıyor.

 

Hatta Paris’te polis arabasını kundaklayan bir gösterici cinayete teşebbüsten yargılanıyor. Romantizmin şehri olarak bilinen Paris bugünlerde Direnişin Şehri olarak anılıyor...


Benzin bitti, sıra elektriğe geldi
Fransa 2010 yılından bu yana ilk kez stratejik petrol rezervlerini kullanmaya başladı. Ülkede yakıt istasyonları kurudu, petrol karaborsaya düştü. Ortaya trajik manzaralar çıktı.





İŞTE ÇALIŞMAYAN PETROL OFİSLERİ HARİTASI



Başbakan #Valls - Biraz daha hızlı
Cumhurbaşkanı #Hollande - Benzinim bitmek üzere"



Paris havalimanında yakıt stoğunun azami 40 gün sonra tükeneceği iddiaları var. Fransız polisi ise havalimanını besleyen rafinerilerde. Üstelik şimdi de 19 farklı nükleer santralde 24 saat sürecek grevler başladı. Ülke çapında zaman zaman elektrik kesintileri yaşanması bekleniyor.



MEDYA OTOSANSÜR UYGULUYOR!



Paris’te maliye müfettişleri 100 polisle birlikte Google’ın merkez binasına şafak operasyonu yaptı. Vergi kaçaklığı iddiasında bulunuldu. Çalışanların cep telefonlarına dahi el kondu. Ancak operasyona dair tek bir kare dahi ya basına hiç sızmadı yada basın halka sızdırmadı.

Burada devlet "üzerimize işiyor, medya yağmur yağdırdığını yazıyor" ifadeleri yer alıyor!



#DİRENPARİS
Gezi olaylarında Türk polisini ve hükümeti acımasızca eleştiren Fransız medyası bu kareleri görmüyor...





Burada da devlet üzerimize işiyor, medya yağ

İŞÇİLERE DESTEK OLDU, İŞİNDEN OLDU!
İşçilere destek veren yazılarıyla solcu iktidarın tepkisini çeken Lobs isimli derginin 2 numaralı ismi Celi Alan ise kendini kapının önünde buldu.







ORMAN KANUNLARI!
Fransızları bunaltan sürecinde temelinde ülkede yaşanan ekonomik kriz var. Kriz gereği ekonomide kemer sıkmaya yönelik tedbirler alma ihtiyacı doğdu. İşte Fransızlar’ın “Orman Kanunu” adını verdikleri işçi yasası böyle bir ortamda gündeme geldi. . Sarkozy ve Hollande dönemllerinde toplam 2,200,000 insanın işsiz kalmış olması da işin tuzu biberi oldu.


BANKALAR DA MI HEDEF?




Paris’te bazı banka şubelerinin ışıklı tabelalarını tedbiren kaldırdığı gözlendi. Bankaların kredi borcu olan eylemcilerin öfkesinden nasibini almak istemediği aşikar.

GÖRGÜSÜZ İŞ ADAMI!



Bu ortamda ilginç bir söylem de 10 milyar dolarlık servet sahibi Xavier Niel adındaki Fransız iş adamından geldi.
Niel: “Devletin kasası kuru, benim cebim dolu” dedi.


MUHALEFETTE EYLEMCİLERE SAHİP ÇIKMIYOR!



Sol iktidara isyan eden işçilere Sağ da el uzatmıyor. Nedeniyse sağ partinin ekonomiyi düzeltebilmek için çok daha sert önlemler alınması gerektiği inancı. Hatta protetoculara en sert tepkileri muhalefetteki sağ parti veriyor.
Bu nedenle Fransızlar arasında siyasetten çözüm çıkmaz düşüncesi yayılıyor. Çare sokaklarda aranıyor.

DİRENİŞİN GÖLGESİNDE EURO 2016



Euro 2016 Avrupa Futbol şampiyonası önümüzdeki haftalarda Fransa’da tam olarak böyle bir ortamda başlayacak. Fransız polisi şampiyonanın güvenliği için ayrıca alarmda. Ancak kafalarda güvenliğe ilişkin çok sayıda soru işareti olsa da dünya medyasında şampiyonanın ertelenmesi yada yer değiştirilmesi seçenekleriyle ilgili haberlerle henüz karşılaşamadık.
Euro 2016 fotosu

BAŞÖRTÜ TAKANLARA HAKARET!
Kendi iç çatışmalarıyla mücadele etmesi Fransa’dan islam karşıtı söylemler yükselmesine engel olmadı. Fransız Televizyonunda bir konuğun sarf ettiği "Başörtüsü ve Nazilerin gamalı haçı arasında hiçbir fark yoktur. Aynı karanlık ideoloji" sözleri gündeme bomba gibi düştü.



YİNE TERÖRE DESTEK!
Yine son günlerde terör örgütü PKK'nın Suriye uzantısı PYD, "Rojava Temsilciliği" adı altında Paris'te ofis açtı. Açılışa Fransa eski Dışişleri Bakanı Bernard Kouchner de katıldı. Açılışta PYD tarafından hazırlarmış Suriye haritası dikkatlerden kaçmadı.



Mehmet Oytun Kantar
komplohaber.com

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
mustafa fidan 8 yıl önce

Eden bulur