Öne Çıkanlar esed chp DAEŞ esad komplohaber

Donald Trump'dan 'sığınmacı çocuklar' çıkışı

New Hampshire'deki önseçim öncesinde Salem'de küçük bir etkinlikte konuşan ABD başkan aday adayı işadamı Donald Trump, ABD'de eğitim görmek isteyen sığınmacı çocuklarla iligli bir açıklama yaptı.

ÇOCUKLARIN YÜZÜNE BAKIP BURADA OKULA GİDEMEZSİNİZ DİYEBİLİR Mİ?

Dinleyicilerden birisi Trump'ın da bir evinin olduğu Greenwich'te yaşadığını ve Suriyeli sığınmacıların buraya yerleştirilmesinin planlandığını belirterek, “Beş yaşındaki, sekiz yaşındaki, 10 yaşındaki bu çocukların yüzlerine bakıp, onlara ‘Burada okula gidemezsiniz' diyebilir misiniz?” diye sordu.

"IŞİD'Cİ Mİ, TRUVA ATI MI BİLEMİYORUZ"

Soru karşısında hiç tereddüt etmeden “Onların yüzlerine bakar ve ‘Gidemezsiniz' derim” yanıtını veren Trump, izleyiciden de alkış aldı.

Konuşmasını, “Bak, bu çocukların ailelerinin nereden geldiğini bilmiyoruz. Aileleri her zaman onlarla birlikte olmalı, bu çok önemli ama ailelerinin nereden geldiğini bilmiyoruz, hiçbir evrakları yok” sözleriyle sürdüren Trump, bu ailelerin IŞİD'ci ya da IŞİD bağlantılı olabileceğini savundu. Trump, “Truva atı da olabilirler. Eğer bu insanlardan yüzde 2'si kötüyse sorun inanılmaz boyutlarda” dedi. 

‘TRUMP TAMAMEN DELİRMİŞ’

Öte yandan Trump’un nefret söylemine maruz kalan Meksikalılar adına da eski Devlet Başkanı Felipe Calderon yanıt verdi. Trump’ın Meksikalıların ABD’ye girmesini engelleyecek bir duvar inşa edilmesi önerisiyle ilgili olarak “Meksika halkı, böyle aptal bir duvarın inşası için tek bir cent bile ödemeyecek. Ayrıca bu hiçbir işe yaramayacak” diyen Calderon, Trump için “İyi bilgilendirilmemiş biri” dedi.

Calderon ayrıca, “Eğer bu adam hem ticaret hem de insanlar için sınırları kapatmanın ABD’ye refah getirecek gibi davranıyorsa, tamamen delirmiş” ifadelerini kullandı.( Sputniknews)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.