Öne Çıkanlar terör PKK En iyi bulut santral Kurtlar Vadisi Riemann Hipotezi

Donald Trump'ın baskanlık vaadi dikkat çekici: Camileri kapatacağım

 Başkanlık seçimlerinde Cumhuriyetçi Partiiçindeki yarışın iddialı ismi iş adamı Donald Trump, daha önce büyük tepki çeken cami karşıtı açıklamasının bir benzerini MSNBC haber kanalında yaptığı konuşmada tekrarladı.

Paris'teki saldırıların ardından MSNBC'ye telefonla bağlanan Trump, başkan seçilmesi halinde ABD'deki bazı camileri kapatabileceğini yineledi. "Bunu yapmaktan nefret ederdim fakat bazı düşmanlık ve fikirler yüzünden bazı şeyleri güçlü bir şekilde göz önünde bulundurmak zorundasınız" diyen Trump, "bazı düşmanlık fikirlerinin ve nefretin" camilerden geldiğini iddia etti.

Konuşmasında ABD'deki bütün camilerin değil ama bazılarının kapanması gerektiğini savunan Trump, "Ne olduğuna bakın. Bunun sona ermesi lazım. Güçlü olmalıyız. Uyanık ve zeki olmalıyız" ifadesini kullandı.

Trump, New York Belediye Başkanı Bill De Blasio'nun camilerin New York Polis Teşkilatı tarafından izlenmesine son verilmesini ise "hata" olarak yorumladı.

Daha önce de Fox Business Network'e yaptığı açıklamada benzer ifadeleri kullanan Trump, aralarında Türklerin de olduğu birçok Müslüman grup, yurttaşlık hakları savunucuları ve sivil toplum kuruluşunun tepkisini çekmişti.

Cumhuriyetçi Parti'nin diğer iddialı ismi Ben Carson da Nevada'da yaptığı açıklamada, "İmamlara ve din adamlarına ISIS, ISIL ve Radikal İslamcı cihatçıların yaptığıyla ve geleneksel İslam'ın ne olduğunun ayırt edilmesi için çok büyük baskı uygulamamız gerektiğine inanıyorum" ifadesini kullandı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.