Öne Çıkanlar MI6 METİN UCA mali THY görevlileri rehine DHKP-C Sözleşmeli Bordo Bereli

El Kaide IŞİD ile mi birleşiyor? Zevahiri'den flaş çağrı! El Kaide lideri bu çağrının sinyallerini Eylül ayında vermişti

Reuters bu akşam flaş bir haber geçti. Habere göre El Kaide lideri Zevahiri, "cihatçı" gruplara aralarındaki çekişmelere son vererek Rusya'ya karşı birleşme çağrısı yaptı. 

 

Ses kaydında Zevahiri, "ABD, Rusya, İran, Nusyariler ve Lübnan Hizbullah’ı bize karşı koordine oluyor. Biz onlara karşı gücümüzü birleştirmek için aramızdaki savaşı durdurmaktan aciz miyiz" çağrısı yapıyor.

 

Zevahiri dünyanın dört bir yanına dağılmış “cihatçı” gruplara şöyle seslendi;

 

"Amerikan, Avrupalı, Rus, Rafızi ve Nusayri bir saldırının altındayız. Bundan dolayı Doğu Türkistan’dan Fas’a kadar uzanan coğrafyada İslam’a ve ümmete karşı olan bu şeytani ittifaka karşı tek saf olarak durmamız gerekiyor."

 

El Kaide'ye bağlı Nusra Cephesi, Esed rejiminin yanı sıra 2014'ten bu yana IŞİD'le de çatışıyor. Rusya’nın operasyonlarının ardından birleşme çağrısı gelmesi Moskova’da nasıl yankı bulacağı merak ediliyor.

 

Zevahiri birleşme çağrısının sinyalini geçtiğimiz Eylül ayında vermişti. El Kaide lideri Ebu Bekir Bağdadi’nin meşruiyetini kabul etmediğini açıklasa da aynı ses kaydında Irak ve Suriye’de olsayı batılı güçlere karşı IŞİD’le işbirliği yapabileceğini belirtmişti.


Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.