Öne Çıkanlar son dakika PKK rusya haber terör

Endonezya 7.1 büyüklüğünde depremle sarsıldı | Son depremler

Endonezya'nın Ambon adasında 7.1 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Yerin kilometrelerce altında meydana gelen depremde ölü ve yaralı olup olmadığı henüz bilinmiyor. Endonezya'da en son Sumatra adası açıklarında 7.3 büyüklüğünde deprem meydana gelmişti.

Sık sık depremlerin meydana geldiği Endonezya'da 7.1 büyüklüğünde bir deprem daha oldu. Ambon adası açıklarında meydana gelen şiddetli deprem sonrası ülkede tsunami alarmı verildi. Deprem ülkenin birçok şehrinde hissedilirken, halk panik içinde binaları terketti. Tsunami tehlikesi nedeniyle Endonezyalıların yüksek tepelere doğru çaktığı görüldü.

Endonezya'nın batısındaki Sumatra adası yakınlarında 2 gün önce meydana gelen 7,3 büyüklüğündeki depremin ardından tsunami uyarısı yapılmıştı.

Türkiye ve dünyada son depremler

Yer yüzünde her an onlarca deprem meydana gelmektedir. Bunların bir kısmı küçük depremler olduğu için insanlar tarafından hissedilmez. Ancak büyük depremler hissedilebilir. Büyük ya da küçük tüm depremler birçok ülkedeki rasathaneler tarfından aletlerle kayıt altına alınıyıro. Türkiye'de Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü (KRDAE) son depremlerin tamamını takip ediyor ve verilerini tutuyor. Bu verilere göre olası deprem durumlarına yönelik önlemler alınıyor. 

Türkiye'de yaşanan depremleri aşağıda yer alan bağlantıdan öğrenebilirsiniz.

SON DEPREMLER TIKLA

Anahtar Kelimeler:
DepremTsunamiEndonezya
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.