Öne Çıkanlar son dakika PKK rusya haber terör

ESED rejimi zorbalıkta sınır tanımıyor! Rejim güçleri tam 1217 sivili...

Suriye rejiminin, bir buçuk ay içerisinde kontrolündeki bölgelerde bin 217 sivili zorunlu askerlik için gözaltına aldığı belirtildi.

Suriye İnsan Hakları İzleme Örgütü'nün (SNHR) yayınladığı raporda, rejimin askerlik görevi yaptırmak üzere Kasım ayının başından 15 Aralık'a kadar bin 217 sivilin gözaltına aldığı belirtildi.

Gözaltı operasyonlarının başta Şam olmak üzere Halep, Hama ve Humus kentlerinde yoğunlaştığına işaret edilen raporda, gözaltına alınanlardan yarısının askerlik görevini tecil belgesi bulunduğu, 358'inin üniversite öğrencisi olduğu kaydedildi.

Rejimin Kasım ayı başında ordu, "Yerel milisler veya yabancı milislerin yönetimi altında savaşmak üzere aranan on binlerce kişilik bir isim listesi yayınladığının hatırlatıldığı" raporda, "Söz konusu liste, aralarında askerlik görevini tecil belgesi bulunan üniversite öğrencilerinin ve memurların da bulunduğu 25 ila 35 yaş arası gençlerde oluşuyor. Rejim, 45 yaş üstü doktor ve hemşirelere de askeri hastanelere gitmeleri yönünde talimat verdi" denildi.

Gençlerin gözaltına alındıktan sonra bağlı oldukları illerin askerlik şubesine sevk edildiği, oradan da çatışma bölgelerine gönderildikleri kaydedilen raporda, rejimin bununla başta yerel milisler arasından yurt dışına kaçanlar nedeniyle oluşan açığı doldurmayı ve Rusya'nın 30 Eylül'den bu yana sürdürdüğü hava saldırıları altında karadan ilerleyebilmeyi hedeflediği ifade edildi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Ragıp Ceylan 8 yıl önce

Eseri sevmem yaptıkları ni tasvip etmem fakat Türkiye aynı durum da olsa ne yapardı sizce