Öne Çıkanlar ahmet davutoğlu ferhat yüksel Ulaş Ansın Akbaş eyfel kulesi IŞİD; eyfel kulesi yıkıldı türk sahil güvenlik ekipleri

Esed rejiminden flaş açıklama! Suriye ordusunu desteğe çağırabiliriz...

Suriye Dışişleri Bakanı Velid Muallim’den şok açıklama! Muallim gerekli olması halinde Rus ordusunu Suriye askerleri ile birlikte muhaliflere karşı savaşmak için çağırabileceklerini belirtti.

TASS'ın haberine göre Muallim, "Şu anda Rus ordusu ortak bir savaşa katılmıyor. Eğer böyle bir ihtiyaç olursa, bunun üzerinde çalışır ve bunu talep ederiz…" dedi. Muallim ayrıca Rus ordusunun desteğini talep etmekten endişelerinin olmadığının altını çizdi.

Suriye Dışişleri Bakanı Rusya’dan gelen yardımın Batışı ülkelerin tavırlarını etkilediğini söyledi. İran’dan gelecek her türlü siyasi çözüm önerilerine de açık olduklarını belirtti.

Askeri mühimmat desteğini Suriye’den esirgemeyen  Moskova, bölgede hava alanlarının genişletilmesi ve askeri teknik eğitim çalışmalarında görev alıyor. Rusya bölgede operasyonlara katıldığı yönündeki iddiaları ise yalanlıyor.

Suriye’de 5 yıldır devam eden savaşta ölü sayısı 250 bine yükseldi. 4 milyon kişi ülkelerini terk etmek zorunda kalıp mülteci durumuna düştü.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.