Öne Çıkanlar METİN UCA mali THY görevlileri rehine DHKP-C sokağa çıkma yasağı Akkuyu

Esed sürgün ediliyor!
Güvenlik Konseyi’nden bir diplomatın aktardığı bilgiye göre Kerry, birkaç Arap ülkesine Rusya ile bazı konularda anlaşma sağlandığını iletti. Bu mesajda Suriye’nin geleceğinde Esed’in yer almayacağı garantisi verilirken ‘eli kanlı’ liderin ismi belirtilmeyen üçüncü bir ülkeye gönderileceği belirtildi. 

TARİH BELİRLENMEDİ

Merkezi Londra’da bulunan El Hayat Dergisi’nin elde ettiği bilgilere göre ABD Dışişleri Bakanı Kerry Esed’in düşürülmesi konusunda net bir tarih belirlemedi. Kerry’nin, ülkesinin Rusya ile yaptığı bu anlaşmanın ‘kesin ve net’ olduğu bilgisini paylaştığı belirtildi: ‘Esed, eninde sonunda üçüncü bir devlete sürgün edilecek’.

ANAYASA DEĞİŞİKLİĞİ

ABD ve Rusya’nın Suriye konusunda anlaştığı bir diğer konu da anayasa oldu. Buna göre en geç Ağustos ayına kadar mevcut anayasanın değiştirilip yerine yenisinin getirilmesi konusunda el sıkışıldı.

ÜYELER ‘SAVAŞ BİTSİN’ DEDİ

Öte yandan söz konusun diplomatın, Güvenlik Konseyi üyelerinin ‘sivil katliamının’ bir an önce sona ermesi ve insani yardımların Suriye’nin her köşesine ulaştırılması konusunda ısrarcı olduğunu aktardığı ifade edildi.

GEÇİCİ HÜKÜMETTE ESED’E YER YOK

Geçtiğimiz haftalarda Esed Rus televizyonuna verdiği röportajda kendisinin koltuğunu bırakmasının ancak eski bir anayasadan yeni bir anayasaya geçişle olacağını ifade etmişti. Esed bu mesajında Devlet Başkanlığı’nı bırakmama niyetini tekrar etse de gerek ABD, gerek BM, gerekse muhalifler hiçbir şekilde Esed’in kalmasını istemiyor. Rusya her ne kadar Esed’i desteklese de özellikle ekonomide zorlu günler geçirdiği bir dönemde Batı ile ters düşmek istemediği için bu konudaki ısrarcılığından vazgeçmiş durumda. Suriyeli Muhalifler Yüksek Komitesi Başkanı Asad Zoubi, ‘Esed’in bir saat bile kalmasının mümkün olmadığını’ ifade etmişti.

Haber7

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.