Öne Çıkanlar esed chp DAEŞ ahmet davutoğlu esad

Eski CIA ajanından Obama ile ilgili “Esed“ iddiası
ABD Başkanı Barack Obama'nın, Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esed'in devrilmesi için ABD Merkezi Haberalma Teşkilatı'nın (CIA) yaptığı 50 planı reddettiği iddia edildi.

iddia eski eski CIA ajanı Douglas Laux biyografi niteliğindeki kitabında gündeme geldi. Obama'nın 2011 yılı ağustos ayında "Esed'in kenara çekilmesinin zamanının geldiği" yönündeki savını yürürlüğe koymanın yollarını bulmakla görevlendirilen ekipte yer aldığı yazıldı.

Laux ayrıca "ekibin bu dönemde 50 iyi tasarlanmış plan ortaya koyduğunu" belirten Laux bu planlara siyasi iradenin izin vermediğini söyledi. 

Kitap basılmadan önce CIA tarafından gözden geçirildi, bu yüzden kitapta planlarla ilgili ayrıntılı bilgiye yer verilmedi. 


Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.