Öne Çıkanlar türkiye ışid terörist YÖK IŞİD kara operasyonu

Facebook: IŞİD hesaplarını beğenin!
Facebook COO'su Sheryl Sandberg, Davos'ta yaptığı konuşmada IŞİD'le mücadele için örgüt sempatizanlarının açtığı sayfalara karşı "beğeni ve nazik yorumlar" ile bir "dijital savaş" yürütülmesi gerektiğini söyledi.

Facebook'un operasyonlar birimi yöneticisi (COO) Sheryl Sandberg'den sosyal medyada IŞİD'le mücadele konusunda ilginç bir öneri geldi.

IŞİD'e karşı "dijital bir savaş" başlatılması gerektiğini söyleyen Sandberg, bu savaşın beğeni ve nazik yorumlarla yürütülmesi gerektiğini savundu.

Neo-Nazi sayfasında işe yaramıştı

Independent'ın haberine göre Davos'ta gerçekleştirilen Dünya Ekonomik Forumu'nda konuşan Sandberg, bu fikrinin daha önce bir Neo-Nazi sayfasında uygulandığını ve işe yaradığını ifade etti.

Sandberg, Davos'ta ilginç bir öneri ortaya attı.



Aynı yöntem IŞİD sayfalarına uygulandığında örgüt sempatizanlarının hevesinin kırılacağını savunan Sandberg, "Nefret ve tahammülsüzlükle dolu bir sayfa, hoşgörü ve umut mesajları ile dolu hale gelmişti. Kötü söylemin en iyi panzehiri iyi söylemdir, nefretin en iyi panzehiri ise hoşgörüdür" ifadelerini kullandı.

Örgütten kaçan militanların anlattıkları duyurulmalı

Sandberg, IŞİD'in militan toplama faaliyetlerine karşı en etkili propagandanın, örgütten kaçan militanların anlattıkları ile yapılabileceğini de sözlerine ekledi.

Facebook, geçtiğimiz günlerde sitede aşırıcılık ve nefret söylemi içeren mesajların önüne geçmek için 1 milyon avroluk bir kampanya başlatmıştı. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.