Öne Çıkanlar flaş haber Fenerbahçe başakşehir İlyas İlbey CHP rusya California

Financial Times pes etti!
Jonathan Wheatley imzasıyla çıkan yazıda Türk ekonomisinin son 20 yılda yüzde 6,7 veya 8 oranında büyüdüğü hatırlatıldı, son yılda büyümenin yüzde 3 seviyelerine düşmesi ise "orta gelirli ülkelere göre iyi" olarak değerlendirildi.

İşte Financial Times'ta yer alan ve Türk ekonomisinin gerçek durumunu özetleyen o analizden bazı bölümler:

SADECE 1 YIL İÇİNDE BÜYÜK TERÖR SALDIRILARINA UĞRADILAR

Türkiye yalnızca bu sene içinde üç tane ciddi terör saldırısına uğradı. Başbakanı değişti, Almanya ve AB ile sürtüşme yaşadı, bir darbe atlattı.
Son 20 senenin büyük bölümünde Türkiye’nin ekonomisi yılda yüzde 6, 7 veya 8 olmak üzere istikrarlı bir şekilde büyüdü. Bu sene nispeten yavaş olan yüzde 3 büyümeyle bile ülke, dünyada bu türden bir performans gösteren az sayıda orta gelirli ekonomiden birisi durumunda.


HÜKÜMETİN MALİ DİSİPLİNİNE DİYECEK BİR ŞEY YOK
 

Türkiye’nin para politikaları analizcileri ve yatırımcıları sık sık şaşırtsa ve kızdırsa da hükümetin mali disiplinine diyecek bir şey yok. Ülkenin bütçe açığı son altı sene içinde gayrisafi milli hasılanın yaklaşık yüzde 1,5 oranına tekabül etmekte ve bu da Batılı Avrupa ülkelerinin çoğunun gıpta ettiği bir şey.


TÜRKİYE'NİN EN BÜYÜK AVANTAJI GENÇ NÜFUS

Türkiye’nin demografik açıdan avantajı, yatırımcıları çekmeyi sürdürüyor. 80 milyonluk nüfusun yaş ortalaması 29 ve görüşüne göre de önüne geçilemez bir tüketme eğilimine sahip. Sadece bu bile, çoğu kişi için siyasi karmaşayı göz ardı etmek için yeterli bir sebep.

BU ÜLKEDE, UZUN VADEDE SONUÇ HER ZAMAN İYİ OLUYOR

Financial Times'ın danıştığı uzmanlar şöyle diyor: "İş piyasası açısından durumun ara sıra bir nebze tahmin edilemez olması ülkenin DNA’sının bir parçası. Bu ülkenin güzel tarafı şu: Duruma çeyrek dönem bazlı değil de uzun vadede baktığınızda sonuç her zaman iyi oluyor."

YABANCI YATIRIMLARDA KALICI DÜŞÜŞ OLMAZ

Üç-dört aylık bir duraklama oldu ve bu da doğrudan yabancı yatırımda bu sene içinde bir düşüşe yol açacaktır fakat yatırımda kalıcı bir düşüş yaşanmayacak.

Hükümet, darbe girişimi sonrasındaki çalkantıda hızlı harekete ederek bankacılık sistemine likidite sağladı ve Meclise iş piyasası lehine bir dizi reform getirdi.

Hükümet, yatırımcılara güven aşılamaya çalışıyor ve buna gayret ediyorlar. Yurt içinde ve yurt dışında şirketlerle görüşüyorlar, her gün yeni bir yasa geçiriyorlar. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Sedat Salıcı 7 yıl önce

Okumuş Kültürlü Eğtimli FETÖCÜ Hain İtlerin sabaha akşam sanal alemde yayın yaptığı #FinancialTimes'in son yazısıda satılmış hainlere kapak olsun ...