Öne Çıkanlar esed chp komplohaber ahmet hakan devlet bahçeli

Fransızlar kebaba savaş açtı! Belediye Başkanı Manard: "Kebabın başkenti olmayacağız"
Fransızların kebap düşmanlığı! Fransa’nın güneyinde Beziers kentinin Belediye Başkanı Menard, ülkede popülerliği her geçen gün artan kebapla ilgili çarpıcı ifadelerde bulundu. Manard “kentimizin kebabın başkenti olmasına izin vermeyeceğim dedi. İşte kebaba savaş açan Belediye Başkanı’nın açıklamaları ve kebabın bölgedeki tercih edilme oranı.

Menard, belediye sınırları içerisinde yeni kebap restoranlarının açılmasına izin vermeyeceğini söylerken ilginç bir benzetmede bulundu.

Aşırı sağcı Belediye Başkanı, "Ülkede çok fazla göçmen var, çok fazla. Restoranlara gelince çok fazla kebapçı olduğunu görüyorum, çok fazla varlar" ifadesini kullandı.

Menard'ın açıklamaları sosyal medyada geniş yankı bulurken birçok kullanıcı kebap fotoğrafları paylaşarak Menard'ın resm, Twitter hesabını etiketledi.

Bunun üzerine Menard, konuyla ilgili "Beziers'nin kebabın başkenti olmasına izin vermeyeceğim. Bunun bizim kültürümüzle hiçbir ortak paydası yok" tweetini attı.

Menard'ın açıklamalarının ardından L'Internaute.com adlı haber sitesi, Beziers kentteki restoranların türlerini gösteren bi tablo yayımladı. Tabloya göre bölgedeki restoran ve kafelerin 3'te 2'si Fransız mutfağına ait. Menard'ın "çok fazla" diye nitelediği kebap servis eden lokanta ve büfelerin bölgedeki yüzdesi ise en fazla 5.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.