Öne Çıkanlar yunus mallı türkiye Tanap ıkby İBB İHRAÇ

Hapşırdı burun kemiği elinde kaldı


"ET YİYEN BAKTERİ"

Halk arasında "et yiyen bakteri" olarakta bilinen bu hastalık çok nadir görülüyor ve birçok bakteriden bulaşabiliyor. Derinin içine nüfuz eden bakteriler kasları yiyerek kendine yuva oluşturuyor ve böylece bütün dokulara ulaşabiliyor. Nekrotizan fasiit bazen ölümcül bile olabiliyor.

Necrotizan faciitis denilen ve et yiyen bakteri olarak da bilinen bakteri çok nadir görülüyor. Vücut dokusunun ölmesine neden olan bakteri, cildi, kasları ve yağları yok edebiliyor. Hastalık bakterinin vücuda girmesiyle başlıyor ve genellikle ufak bir kesikten içeri giriyor. Dokuyu yok eden toksinler üreten bakteri kan akışının da kesilmesine neden oluyor.

YENİDEN BURUN YAPILACAK

Bu hastalığı sebebiyle İngiltere'de biyoaktif malzeme kullanılarak yüz ameliyatı geçiren ilk kişi oldu. Bunun için kemik yapısına benzeyen özel bir biyoaktif seramik kullanıldı. Ameliyat için gerekli ekipmanlar ABD'den sağlandı. Yeniden burun yapılması için iki kere cerrahi operasyon geçirdi. Ameliyat sonrasısında fizyoterapi, konuşma terapisi, solunum fizyoterapisi görmek zorunda kaldı.

HAPŞIRDIKTAN SONRA BURUN KEMİĞİ ELİNDE KALDI

Hayatına geri dönmek isteyen Lois'i hastalık terketmedi. Her zaman hastalığın geri dönme şansı vardı. Birgün hapşırdıktan sonra ise elinde burun kemiğini ve oluk oluk kan görmesiyle hastaneye koştu. Bu olay üzerine 3 kere daha operasyon geçirdi.



BU HASTALIK YÜZÜNDEN EVİNİ İŞİNİ KAYBETTİ
Bu hastalık yüzünden evini ve işini de kaybeden genç oyuncu ailesiyle yaşamaya başladı. Defalarca intihar etmeyi düşündüğünü söyleyen genç kadın en büyük tutkusu olan oyunculuğa dönebilmek adına kolları sıvadı. Londra'daki Drama Sanatları Akademisi'ne başlayan Temel, için ise bağış kampanyası başlatıldı. 

Anahtar Kelimeler:
Et Yiyen BakteriLois Temel
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.