Öne Çıkanlar türkiye terörist ışid IŞİD kara operasyonu yunus mallı türkiye

Haşdi Şabi Telafer'e operasyon başlattı!

 
Irak'ta İran destekli Şii milisler, Musul'un batısındaki Türmen bölgesi Telafer'e operasyon başlattı. Çoğunluğu hem Sünni hem Şii olan Türkmenlerden oluşan Telafer ilçesi 16 Haziran 2014’te DEAŞ’ın eline geçmişti. Bölgede yaklaşık 100 bin Türkmen'in yaşadığı belirtiliyor.

TÜRKİYE KARŞI ÇIKIYOR

Halk Seferberlik Güçleri (PMF) adı da verilen İran destekli Haşdi Şabi milislerinin Musul operasyonuna katılmasına, Türkiye ve Sünni gruplar karşı çıkıyordu. Zira bu silahlı güçlerin cephede yer alması, DEAŞ'ın elinden alınması hedeflenen bölgelerin Sünni sivil halk büyük tepki gösteriyor.

Reuters'ın haberine göre Bağdat hükümetinin resmen tanıdığı Şii milis gruplarının oluşturduğu PMF güçlerini Birleşmiş Milletler ve diğer bazı kurumlar, DEAŞ'tan geri alınan bölgelerde cinayet ve insan kaçırma gibi suçlara karıştıkları nedeniyle kınamıştı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.