Öne Çıkanlar esed chp DAEŞ son dakika haberleri ahmet davutoğlu

Hristiyanlara İncil diye Kur'an okutulunca bakın ne oldu
Bir sosyal deney kapsamında Kur'an kapağıyla kaplanmış İncil okuyan Hollandalılar, kendi kutsal kitaplarına yönelik sert eleştirilerde bulundu.

Hollandalı Alexander Spoor’la Sacha Harland’ın hazırladığı ve Youtube üzerinden yayın yapan ‘Dit is normaal’ (Bu normal) programında gerçekleştirilen sosyal deneyle, ülkedeki ve Avrupa genelindeki İslam karşıtlığının geldiği nokta gözler önüne serildi.

Independent’ta yer alan habere göre, Paris katliamı ve IŞİD’le İslam arasındaki ilişki gerekçe gösterilerek, İslam inancının sürekli inceleme altında olduğunu, Müslümanların Batı kültüründe yeri olmayan bir dinin peşinden gitmekle itham edildiğini belirten yapımcılar, “Kendi kültürümüzde etkisi olan Hıristiyanlıkta durum nasıl?” sorusundan hareket etti.

Deney kapsamında, İncil’de Batı yaşam tarzına aykırı yerler işaretlenip, Kuran’da yer aldığı belirtilerek insanlara okundu ve tepkileri ölçüldü.


"Bir insan buna nasıl inanabilir?"

El kesme, kadının toplumdaki yeri, eşcinsellerin öldürülmesi gibi bölümleri duyunca, şaşıran katılımcılardan gelen tepkilerin bir kısmı şöyle:

“Eğer bu kitapla ve içerisindeki türde düşüncelerle büyümüşseniz, bu sizin de düşünce tarzınızı etkiler”, “Dünya değişiyor ve bu düşünceleri buna adapte etmeleri gerekiyor”, “Bir insan buna nasıl inanabilir? Bana inanılır gelmiyor.”

Okuduklarının ardından “Bu duyduklarınızı İncil’le kıyaslarsanız en büyük fark nedir?” sorusunu yönelten yapımcılar, “Kuran daha agresif”, “İncil’de daha pozitif şeyler yazılı”, “En önemli nokta kadının rolü”, “İncil daha yumuşak ve barışçıl” şeklinde yanıtlar aldı. 

Anahtar Kelimeler:
HristiyanSosyal Deneyİncil
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.