Öne Çıkanlar rusya haber abd Yasemin Öney Cankurtaran ferhat yüksel

İngiliz Parlamentosu "savaşçı" Kürt kadınlarına ödül yağdırdı!

İngiliz  Parlamentosu "başarılı Kürt kadınlarına" ödül verdi. İşçi Partisi milletvekili yaptığı açıklamada toplumu için savaşan Kürt kadınlarıyla gurur duyduğunu söyledi. Bir başka milletvekili Joan Ryan ise Suriye'deki kanton yaşamına övgüler yağdırdı.

İngiliz parlamentosu'nda dün akşam 2014 yılı Temmuz ayında bir grup akademisyen tarafından kurulan Centre for Kurdish Progress'in Parlamento'da Jubilee Room'da saat 19'da düzenlediği resepsiyonda Britanya'da başarılı Kürt kadınlarına ödül verildi.

Lordlar Kamarası üyeleri, İngiliz milletvekilleri yaptıkları konuşmalarda örgüte destek veren CEFTUS Başkanı İbrahim Doğuş ve Koordinatör Buket Bora'ya, 'Kürt Kadının tanıtılması'ndaki katkılarından dolayı teşekkür ettiler. Ödülleri Centre for Kurdish Progress'in yetkililerinden oluşan 5 kişilik bir jüri halktan gelen öneriler doğrultusunda seçti. Geçen hafta Ozgur Rojava Kadın Vakfı adlı bir kuruluşun savaşan kadınlarıyla görüşen İşçi Partisi Enfield North Milletvekili Joan Ryan, yaptığı konuşmada "Toplumu için savaşan Kürt kadınlarıyla gurur duyuyorum. Onların seslerini İngiltere'de duyurmalıyız" dedi.

İngiltere'de yaşayan Media Zahawi, Serpil Ersan, Belediye Meclisi Üyesi Makbule Güneş, Diana Nammi, Bahra Mhamad Mahmud, Hatice Güden "Birinci Kürt Kadınları Kadın Hakları ve Başarı Ödülleri" adlı ödülleri aldılar. Saat 19'da başlayıp saat 21'de biten ödül töreni Kürt kadınına alkışlarla inledi. Joan Ryan'ın ev sahipliğinde yapılan resepsiyona Irak, İran, Türkiye ve Suriye'den Kürt kadınları katıldı.

İbrahim Doğuş, kamerasına "Kürt kadınının sosyal, siyasal, ekonomik hayattaki başarısını gelişmesine katkı için bu organizasyonu yaptık. İngiliz parlamentosunda bu ilk defa oluyor. Bu organizasyonları her yıl geliştirerek yapacağız. Yaşayan Kürt kadınlarının başarılarını takdir etmek ve desteklemek için bu resepsiyonu düzenledik. Britanya Parlamentosu'nda milletvekili Joan Ryan'ın ev sahipliğinde ilk defa gerçekleşiyor. Türk toplumunun farklı siyasal kesimlere mensup toplum liderleri ve temsilcileri burada" dedi. Lordlar Kamarası'ndan ilk konuşmacı Barones Jan Royall, "Kürt kadınları hangi ülkeden gelirlerse gelsinler toplumunu savunmak için silahlara sarılarak cesaret gösteriyorlar.

Burada görüştüğümüz Kürt gençleri Kürt kadınlarına danışmanlık yaparak dünyadaki tüm kadınlara da inanılmaz destek oluyorlar. Topluma destek veren buradaki tüm kadınlara teşekkür ediyorum ve onlarla gurur duyuyorum" dedi.

Parlamentoda odayı tutan Joan Ryan ise alkışlarla geldiği kürsüde kadınları büyük şirketlerin yönetim kurullarında, her alanda söz sahibi olmasını istediğini söylerken geçen hata Rojava'da savaşan Kürk kadınlarıyla bir araya geldiğini söyleyerek, "Rojava'dan gelen savaşan Kürt kadınlarıyla görüştüm. Çocuklarını savunmak için, özgürlük ve demokrasi için silaha sarılmışlar. Sıradan gösterişsiz kadınlar. Ben aynı koşullarda olsam onların yaptığını yapamazdım. Savaşan kadınların cesaretine hayranım. Kobani'de köle olmamak için IŞİD'e karşı savaşıyorlar. Çok asil kadınlar. Biz burada hayatlarını tehlikeye atan bu Kürt kadınlarının sesi olmalıyız" dedi.

Joan Ryan, Suriye'deki kantonlardan bahsederken yönetimlerde bir kadın ve bir erkeğin eşit liderliğine dikkat çekti ve networking yaparak onlara destek verilmesini önerdi ve halklar arasında diyalog sağlayan Centre for Kurdish Progress'e teşekkür etti. Joan Ryan'dan sonra söz alan Edmonton milletvekili Kate Osamor da Kürtlerin çok yoğunlukta olduğu bir seçim bölgesinde milletvekili olduğunu hatırlatarak Kürt kadınlarının kalbinde olduğunu belirti ve parlamentoda elinden geleni onlar için yapacağına söz verdi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.