Öne Çıkanlar rusya ahmet davutoğlu Aykurt Nuhoğlu fransa operasyon başlattı g20 erdoğan

Irak düğmeye bastı Musul'da büyük operasyon başladı

Musul'u DAEŞ'ten kurtarmak için "Fetih" operasyonunun birinci aşaması başladı.Açıklama Irak Savunma Bakanlığı'na bağlı Savaş Medyası Ağı tarafından yapıldı.

ALINAN KÖYLERE IRAK BAYRAKLARI ASILDI

Açıklamada, Musul'a bağlı bazı köylerin Ortak Operasyonlar Komutanlığı denetiminde Musul Operasyonlarına bağlı güçlerce örgütten geri alınarak Irak bayraklarının asıldığı ifade edildi.

MUSUL'DA BARAJ TEHLİKESİ

Daha önce defalarca uyarı yapılmasına rağmen gerekli çalışmaların yeterli düzeyde yapılmadığı Musul Barajı'nda bölge halkı için büyük bir tehlike var. Mimari yapısı düzensiz olan baraj herhangi bir bombardıman ya da çökme sonrasında şehre doğru boşalabilir. Bu da 1,5 milyon sivilin yaşamını yitirmesine sebep olabilir. Musul, IŞİD'ten tamamen geri alınırsa barajın onarımı için büyük bir fırsat ele geçmiş olacak.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.