Öne Çıkanlar türkiye ışid terörist IŞİD kara operasyonu yunus mallı türkiye

Irak ordusu Musul'da ilerleme kaydedemiyor!

DEAŞ’tan alınması için 17 Ekim’de operasyon başlatılan Musul’da ordunun ilerlemesi durdu. El Cezire’nin haberine göre Iraklı yetkililer, DEAŞ mensuplarını sivillerden ayırt etmekte zorluk çektiklerini, örgütün tünelleri kullanarak sürpriz saldırılar düzenlediğini söyledi.

Reuters’a konuşan Irak ordusundan bir Albay, Musul’daki durumu ‘Kâbus’ olarak niteledi. Basına açıklama yapma yetkisinin bulunmadığı için adını vermeyen albay, görevli olduğu Musul’un içine giren 9’uncu zırhlı tümenin zor durumda olduğunu anlattı.

SİNİRLER BOZULDU

Karşılarındaki düşmanın iyi talimli, mobil ve korkunç efektif olduğunu söyleyen Iraklı yetkili, ordu askerlerinin şehir savaşı eğitiminin olmadığını, sivil yerleşim alanlarının içine girildiği için tanklarının işlevsiz hale geldiğini ifade etti. DEAŞ’ın özellikle gece saatlerinde düzenlediği saldırıların, Irak ordusu askerlerini yorgun ve sinirleri yıpranmış hale getirdiğini söyleyen albay “Biz zırhlı bir tugayız. Tanklar olmadan ve şehir savaşı eğitimi olmayan askerlerle savaşıyoruz. Musul’da, yerleşim alanları içine girmek, sokakları taramak, evleri teröristlerden temizlemek ve sivillerle ilgilenmek zorundayız. Korkarım ki bu iş bizim için çok zor.”

"MİLİTANLARI SİVİLLERDEN AYIRAMIYORUZ"

İsmini vermeyen Iraklı albay, örgütün iki yıldan beri yönettiği kentteki sivillere kendi mensuplarının de kullandığı giyim kuşam şeklini dayattığı için sivilleri örgütün mensuplarından ayırt etmenin imkânsız olduğunu anlattı: Bizim askerler, iş işten geçmeden onları ayırt edemiyor. Saldırganın kendini patlatmadan ya da bir el bombası kullanmadan onun bir DEAŞ mensubu olduğunu anlayamıyoruz.

2 TANK KAYBETTİK

Sadece Salı gününde yaşanan çatışmalarda iki T-72 tankı ve bir zırhlı aracı kaybettik. Irak terörle mücadele teşkilatı sözcüsü Sabah Numan da “Dünyadaki en zor şehir savaşını yürütüyoruz” ifadesini kullandı. Kalabalık ordu güçleri karşısında örgüt militanlarının sonunda yıpratacağını savunan Iraklı yetkililer, “Kazanacağız. Bunda şüphe yok. Ancak bu pahalı bir zafer olacak” diyor.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Süvar 7 yıl önce

Nah kazanır siniz

Avatar
Nihat 7 yıl önce

Siz savaşmadan silahlarınızı bile bırakarak musulu terk etmezde direnseydiniz bugün kurtarmak zorunda kalmazdınız ALLAH ordaki sivilin yardımcısı osun

Avatar
ziya 7 yıl önce

Girsin bakalim bordo bereliler...nasil olur sehir savasi anlasilir o vakit

Avatar
Ahmed Aydin Erzurumlu 7 yıl önce

Senin Bordo Berelilerin ancak arkadan
Calisirlar

Misafir Avatar
mahmut 7 yıl önce @Ahmed Aydin Erzurumlu

atari veya bilgisayar oyunu oynamıyoruz tabiki gizlenip yaklaşacak düşmana cs mi bu

Beğenmedim! (0)