Öne Çıkanlar türkiye yunus mallı türkiye ışid Tanap terörist başı

İran lideri Ayetullah Ali Hamaney'den Suudi Arabistan'a çok sert uyarı!

İran lideri Ayetullah Ali Hamaney, İranlı hacılara yönelik saygısızlık yapılmaması adına Suudi Arabistan'ı çok ciddi şekilde uyardı. İranlıların intikali konusunda Suudi Arabistan'ı sert şekilde uyaran Hamaney, karşılık verilebileceğini açıkça beyan etti.

Askeri törende açıklamalarda bulunan İran lideri Ayetullah Ali Hamaney, "İran'ın elinin üstün olduğunu ve bir tepki verecek olursa onların durumunun iyi olmayacağını bilmeliler" ifadelerini kullandı.

İran lideri, Mina faciası için İran'ın da katılacağı "gerçekleri araştırma komisyonu" kurulmasını talep ederken, " Olayın nedeni konusunda şimdilik önyargılı davranmıyoruz ancak Riyad yönetiminin mağdurlar konusunda görevini yerine getirmediğine inanıyoruz" diye konuştu.

Ölen hacılar konusunda Suudi Arabistan'ı üzerine düşen sorumluluğu yerine getirmemekle suçlayan Hamaney, İran'ın İslami edep ve kardeşlik hürmeti gereği şu ana kadar soğukkanlı davrandığını ifade etti.

SUUDİ TEMSİLCİ DÖRDÜNCÜ KEZ ÇAĞRILDI!

Mina'da 239 İranlı hacının hayatını kaybettiğini ve 241 İranlı hacının da kayıp olduğunu belirten Tahran Yönetimi, Suudi Arabistan'ın Tahran'daki Maslahatgüzarı'nı Dışişleri Bakanlığı'na çağırdı. İran daha önce de 3 kez Suudi temsilciyi Bakanlığa çağırmıştı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.