Öne Çıkanlar türkiye suriye putin erdoğan teknik direktör

İran yine saldırdı! Afrin'i öyle bir şeye benzettiler ki...

Türk Silahlı Kuvvetleri’nin Özgür Suriye Ordusu unsurlarıyla birlikte düzenlediği Zeytin Dalı operasyonu 33’üncü gününde planlanan hızıyla sürerken operasyondan tıpkı ABD gibi rahatsız olan Esed rejimi ve İran da Türkiye’ye saldırmaya devam ediyor.

Başından beri Zeytin Dalı operasyonundan rahatsızlığını gizleyemeyen İran’da Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani’ye yakınlığıyla bilinen Şark gazetesinde bugün  Türkiye ve Erdoğan’a saldıran yazı yayınlandı.

Salih Nikbeht isimli yazarın yazısını birinci sayfadan paylaşan gazete, Afrin’i Kerbela’ya benzetti. Osmanlı’yı işgalci olarak niteleyen Nikbeht, Erdoğan’ın Türkiye Cumhuriyeti’ni de Osmanlı devletinin devamı olarak gördüğünü söyleyerek İran’ın rahatsızlığını açıkça ortaya koydu.

600 BİN İNSANIN KATİLİNİ SAVUNUP…

Suriye’de iç savaşın başladığı 2011 yılından bu yana 600 bin vatandaşını katleden Şam rejimi lideri Beşşar Esed’in en büyük destekçisi olan Tahranyönetiminin, Türkiye’nin bölgedeki terör oluşumlarını yok etmek ve bölge halkına huzur getirmek için gerçekleştirdiği operasyondan rahatsız olmasının sebebi anlaşılamadı…

TÜRKİYE’NİN BAŞARISI İRAN’I RAHATSIZ EDİYOR

Terörist PYD oluşumuna yönelik Zeytin Dalı operasyonunda rahatsız olan İran, zaman zaman bu rahatsızlığını açığa vuruyor. İran Dışişleri Bakanlığı eski diplomatlarından Sadık Meleki, İran Diplomatik Araştırmalar Merkezi’nin sitesinde yayımlanan yazısında şu ifadelere yer vermişti:

"Suriye’nin Afrin ilindeki çatışmaların en büyük kaybedeni İran… Ankara, Afrin harekâtını Washington ve Moskova ile koordineli bir şekilde gerçekleştirdi. Ancak İran bu dosyada hiç yer almadı. İran böylece Suriye’deki çatışmalar denkleminde en büyük kaybeden oldu."

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.