Öne Çıkanlar türkiye suriye putin son dakika erdoğan

Irkçı parti Türkiye politikasında Merkel'in yolunda

Almanya'da 50 yıl sonra ilk kez ırkçı bir parti meclise girdi.

Hollanda'da Wilders, Fransa'da Le Pen gibi ırkçıların meclise girmesiyle Avrupa'da 100 yıl öncesinin izleri tekrardan belirmeye başladı. Almanya'da da ırkçı, İslam ve göç karşıtı partinin güçlenmesi şaşırtmadı.

Irkçı parti Türkiye politikasında Merkel'in yolunda

Seçimin ardında Almanya için Alternatif Partisinin Avrupa Sözcüsü Dr. Hugh Theodore Bronson BBC Türkçe'ye konuştu.

ALMAN HÜKÜMETİ NAZİ BENZETMESİNE TEPKİLİYDİ

Buradaki konuşmasında Türkiye'ye dair görüşlerini paylaşan ırkçı sözcünün söyledikleri hemen hemen Merkel hükümetinin söylemleriyle aynı. Bu da Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Alman hükümetine yaptığı Nazi benzetmelerinin haklılığını gösteriyor.

"TÜRKİYE İLE ARAMIZI İYİ TUTALIM"

Bronson, "Türkiye Avrupa'nın parçası değil ama Türkiye ile ilişkilerimiz iyi olmalı"dedi. Bunun sebebi geçen yıl Merkel'in Türkiye ile ilişkilerini iyi tutmak istemesiyle aynı; göçmenler.

FAŞİST PARTİ TÜRKİYE DEMOKRASİSİNE DİL UZATIYOR

Türkiye ile Almanya'nın uzun süredir müttefik olduğunu ama liderler arasında bunun geçerli olmayabileceğini belirten Bronson, "Birçok Alman için şu an sorun Erdoğan ve onun sert rejimi. Erdoğan gazetecileri, öğretmenleri ve avukatları tutuklatıyor. Bu demokratik bir yaklaşım değil" diye konuştu.

AfD sözcüsü, Türkiye'nin gelecekte öneminin daha da artacağını ifade ederken, "Türkiye ile ekonomik ve finansal ilişkilerimiz iyi olmalı" ifadelerini kullandı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.