Öne Çıkanlar esed chp DAEŞ komplohaber Birand

IŞİD'ten korkunç katliam!

SURİYE rejimi, IŞİD militanları tarafından ülkenin kuzeydoğusundaki Deyr ez-zor kentinde gerçekleştirilen katliamda 300 sivilin öldürüldüğünü açıkladı.

Bölgeden çelişkili haberler gelirken, Suriye İnsan Hakları İzleme Örgütü, terör örgütünün ele geçirdiği el Baghaliyeh mahallesinde aralarında kadın ve çocukların bulunduğu 400 sivili kaçırdığını duyurdu.

Associated Press'in haberine göre; Şam'ın iddiaları doğrulanırsa, bu, terör örgütü IŞİD'in bir gün içerisinde gerçekleştirdiği en kanlı katliamlardan biri olacak.

80'İ ASKER, 135 KİŞİ ÖLDÜRÜLDÜ

İngiltere merkezli Suriye İnsan Hakları Gözlemevi, dün yaptığı açıklamada, en az 135 kişinin öldürüldüğünü belirtti.

Bölgedeki aktivistler aracılığıyla Suriye iç savaşının tüm ayrıntılarını belgeleyen Gözlemevi, katliamda öldürülenlerin yaklaşık 80'inin asker ve Şam rejimi yanlısı milisler; geri kalanının ise siviller olduğunu duyurdu.

Suriye İnsan Hakları Gözlemevi, katliam kurbanlarının çoğunun vurularak ya da başları kesilerek öldürüldüğü bilgisi de paylaştı.

İNTİHAR SALDIRILARI DÜZENLENDİ

Suriye'deki katliam, Rusya'nın bölgeye uçaklarla yardım göndermesinden bir gün sonra yaşandı.

Öte yandan, rejim güçleri, ülkenin kuzeyindeki Halep vilayetinde IŞİD'e yönelik operasyonlar düzenlemeyi sürdürüyor.

Ayrıca ABD öncülüğündeki koalisyon güçleri, IŞİD'in fiili başkenti Rakka'yı vuruyor.

Suriye İnsan Hakları Gözlemevi, IŞİD'in Deyr ez-zor'un kuzey ucuna doğru ilerlediğini ve el Baghaliyeh mahallesini ele geçirdiğini açıkladı.

IŞİD ise üyelerinin Deyr ez-zor'da rejim güçlerine yönelik intihar saldırıları gerçekleştirdiğini ve el Baghaliyeh ile başkaca bazı bölgelerin kontrolünü ele geçirdiğini bildirdi. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.