Öne Çıkanlar son dakika PKK rusya haber terör

IŞİD'ten pariste yeni saldırı!

Fransa'nın başkenti Paris'in Aubervilliers banliyösünde bir kişinin, IŞİD lehine sloganlar atarak bir öğretmene saldırdığı bildirildi.

AFP'nin haberinde bir anaokulunda gerçekleşen saldırının, öğretmen öğrencilerini beklediği sırada sınıfa giren maskeli bir saldırgan tarafından maket bıçağıyla düzenlendiği belirtildi. 45 yaşındaki erkek öğretmen hastanede tedavi altına alındı. Saldırının yapıldığı saatte okulda saldırıya uğrayan öğretmenin ve bir gözetmenin olduğu öğrenildi.

"Bu sadece başlangıç"

Saldırganın kaçmadan önce "DAİŞ'ten bir uyarı bu sadece bir başlangıç!” diye bağırdığı öne sürülürken, olay yerinden yaya olarak kaçtığı tahmin ediliyor. Paris Adli Polis Kriminal Anti-Terör bölümünde, görevli savcılar olayla ilgili ‘bir terörist kuruluş ile bağlantılı olarak cinayete teşebbüs’ soruşturması başlattı. Milli Eğitim Bakanı Najat Vallaud-Belkacem ise olay yerinde inceleme yaptı.

Kaliforniya katliamıyla benzerlik

Eylemin, IŞİD merkezinden planlanan bir eylem değil, bir örgüt sempatizanının kendi inisiyatifiyle düzenlediği bir saldırı olduğu düşünülüyor. IŞİD, düzenli olarak Batı ülkelerindeki sempatizanlarına "yalnız kurt" eylemleri düzenleme çağrısında bulunuyor. Kaliforniya'da bir çiftin bu çağrılardan etkilenerek düzenlediği silahlı saldırıda 14 kişi hayatını kaybetmişti.

Paris'te 13 Kasım'da yaşanan katliamın ardından Fransa'da üç aylık olağanüstü hal ilan edilmişti.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.