Öne Çıkanlar rusya haber abd ferhat yüksel terörist başı

İslami usullere göre kesime yasak

Belçika'da Fransızca konuşanların ağırlıklı yaşadığı Valonya bölgesi parlamentosunun Çevre Komisyonu'nda, İslami usullere göre hayvan kesiminin yasaklanmasını öngören tasarı kabul edildi.

ŞOKLAMADAN KESİME ENGEL

Valonya Parlamentosundaki Çevre Komisyonu'nda oy birliğiyle alınan kararda, koyun ve sığırların şoklanmadan kesilmesinin yasaklanması öngörülüyordu.

Tasarının yürürlüğe girmesi için parlamentonun genel kurulunda onaylanması gerekiyor. 1 Eylül 2019'da yürürlüğe girmesi planlanan tasarı, Çevre Komisyonu'ndaki birçok parti temsilcisi tarafından desteklendi.

"HAYVANLARA DEĞER VERDİĞİMİZ İÇİN BU KARARI ALDIK"

Tasarıyı destekleyen siyasiler, "Bu karar geçici bir heves ya da kapris değil. Hayvanların kesilme anında acı çekmesini engellemek istiyoruz. Bu kararı hayvanlara değer verdiğimiz için aldık." açıklamasını yaptı.

Kararın 2019'a kadar yürürlüğe girmemesinin başlıca nedeni, halihazırda bölgedeki mezbahalarda hayvan şoklama yönteminin uygulanması için gerekli altyapının olmaması olarak açıklandı.

MÜSLÜMANLAR VE MUSEVİLER TEPKİLİ

Belçika'daki parlamentoların İslami usullere göre hayvan kesimini yasaklama girişimleri, ülkede sadece Müslüman kesimin değil, aynı zamanda Musevi toplumunun da tepkisini çekiyor.

Musevilerin dini inançlarına göre hayvan kesimi ve bazı gıdaların hazırlanmasını öngören ve "koşer" olarak adlandırılan adetleriyle "helal kesim" örtüştüğü için birçok Musevi, "helal kesilmiş" eti tercih ediyor.

Müslümanlar ve Museviler, Belçika'da nüfusun yaklaşık yüzde 6'sını oluşturuyor.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
07byferdi 7 yıl önce

Kayışı kopardilar motor şu kaynatiyor