Öne Çıkanlar ahmet davutoğlu ferhat yüksel Ulaş Ansın Akbaş Süha Tarık eyfel kulesi IŞİD; eyfel kulesi yıkıldı

İsrail Hamas'a karşı savaşa hazırlanıyor!
İsrail Savunma Bakanı Moşe Yalon Hamas'a karşı bir savaş olasılığına karşı hazırlandıklarını söyledi. Yaa'lon Haifa limanına gelen bir Amerikan savaş gemisi ziyareti sırasında "Hamas uzun süredir sessiz. Yeni tüneller kazılıyor. Savaş ihtimaline karşı hazırlıklarımızı yapıyoruz. Biz Hamas'la savaşmayla her zaman yüzleşmeliyiz" dedi.

Sputnik'in haberine göre; İsrail Dışişleri Bakanı Moşe Yalon, Hayfa limanına demirleyen ABD donanmasına ait USS Carney gemisini ziyareti sırasında 2014 yılında Gazze'ye düzenlenen ve binlerce Filistinlinin hayatını kaybettiği Koruyucu Hat Operasyonu ve olası yeni bir savaşla ilgili açıklamalarda bulundu.

'HAMAS ROKET YAPMADA ESKİSİ GİBİ BAŞARILI DEĞİL' İDDİASI

Koruyucu Hat Operasyou'nun ardından ‘benzersiz bir sessizliğin tadını çıkardıklarını' söyleyen Yalon, “Hamas, (İsrail'e) tek bir kurşun bile sıkmadı” dedi. Hamas'ın askeri olarak güçlenmek için bir dizi hazırlık yaptığını da söyleyen Yalon, “Kendileri için roket üretmeye çalışıyorlar ama önceki gibi başarılı değiller. Zira artık bunları çalamıyorlar, bu da onları üretim yapmaya zorluyor” iddialarında bulundu.

Yalon, Hamas'ın roket üretmek için yeterli materyale sahip olmadığını da kaydederek, örgütün tüneller kazmaya başladığını da ekledi. “Hem savunma hem de saldırı tünelleri kazıyorlar; biz de kendimizi kandırmıyoruz” diyen Yalon, “Biz de buna paralel olarak, bir gün –umarım bunu erteleyebildiğimiz kadar erteleriz- bir savaş çıkması ihtimaline karşılık hazırlanıyoruz” diye konuştu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.