Öne Çıkanlar türkiye ışid terörist IŞİD kara operasyonu yunus mallı türkiye

İsrail, Kudüs'teki camilerin sesini kısmaya hazırlanıyor!

Sözcü gazetesinden Zeynep Gürcanlı'nın haberine göre İsrail Başbakanı Netanyahu'nun açıklaması, Cuma günü gerçekleşen saldırıdan sonra geldi. Saldırının İsrailli bir Arap tarafından gerçekleştirildiği öne sürülmüştü. Bakanlar Kurulu'nu toplayan Netanyahu, Kudüs başta olmak üzere, tüm İsrail'teki camilerde “gürültü kirliliği yönetmeliğinin uygulanacağını” söyledi.

Camilerden gelen ezan seslerinin kısılmasını amaçlayan "gürültü kirliliği yönetmeliği", İsrail'de 2011′den beri tartışma konusuydu. İsrailli aşırı milliyetçi kesimler yönetmeliğin uygulanması yönünde baskı yaparken, ılımlı kesim böyle bir adımın ülkedeki Arap nüfusun gerginliğini daha da arttıracağını savunuyor.

Yine Netenyahu tarafından çıkarılan “gürültü kirliliği yönetmeliği”, gerginliğin arttırılmaması için uygulanmıyordu. Ancak Cuma günü gerçekleşen saldırının ardında bir Arap asıllı kişinin olduğunun ortaya çıkması, milliyetçi söylemlere sık sık başvuran Netenyahu'nun, İsrail'deki Müslüman nüfusa yönelik baskıyı arttıracağı açıklamaları geldi.

Netanyahu, Bakanlar Kurulu'nda yaptığı konuşmada, sadece “gürültü yönetmeliğinin” değil, inşaat yönetmelikleri ile "Camilerden kaynaklanan kışkırtmacılığa" karşı da adım atacağını söyledi. Netanyahu, sosyal medyaya da kısıtlamalar getirilebileceğinin işaretini verdi. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.