Öne Çıkanlar türkiye yunus mallı türkiye ışid Tanap terörist başı

İsrailli iki bakandan Türkiye mutabakatına itiraz
İsrail'in Türkiye'nin şartlarını kabul etmesinden sonra karşılıklı mutabakata varıldı ve anlaşma imzalandı.

İSRAİLLİ 2 BAKANDAN VETO
Türkiye-İsrail mutabakatı Hamas tarafından da mutlulukla karşılanırken, İsrail Eğitim Bakanı Naftali Bennett ve Adalet Bakanı Ayelet Shaked mutabakata karşı çıktı. İsrail'de yayın yapan Jerusalem Post'un haberine göre; iki bakan mutabakatı veto edecek.

"PİŞMANLIK DUYACAĞI BİR ŞEY.."
Türkiye ile uzlaşmanın önemli olduğunu söyleyen Eğitim Bakanı Bennett, "Ancak terör saldırısı faillerine tazminat İsrail'in gelecekte pişmanlık duyacağı bir şey" ifadelerini kullandı.
Mutabakatı veto edecek olan Adalet Bakanı Ayelet Shaked ise daha önce yaptığı açıklamalarla gündeme gelmişti.

"FİLİSTİNLİ ANNELER DE ÖLMELİ"
Shaked, Temmuz 2014'te Facebook hesabından, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu’nun eski danışmanı Uri Elitzur’un yazdığı bir metni paylaşmıştı. Söz konusu metinde “Her teröristin arkasında onlarca erkek ve kadın var. Onların hepsi düşman savaşçı ve onların kanı ellerimizde olmalı. Bu onları çiçekler ve öpücüklerle cehenneme gönderen şehitlerin anneleri için de geçerli. Oğullarının yolunda gitmeliler. Onların yılanları yetiştirdikleri evleri de yıkılmalı. Yoksa daha fazla küçük yılanlar oralarda yetişecek”ifadeleri kullanılmıştı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.