Öne Çıkanlar esed chp DAEŞ esad komplohaber

İşte Brüksel saldırılarının nedeni!
Belçika'nın başkenti Brüksel tarihinin en büyük terör saldırısıyla karşı karşıya.

Saldırıların niteliği ise IŞİD'i işaret ediyordu. IŞİD yaptığı açıklamayla saldırıyı üstlendi. Saldırının nedeni ise Paris saldırılarının mimarı IŞİD'li Salah Abdeslam'ın tutuklanmasına karşı örgütün misilleme hamlesi. 

Belçika'da yayımlanan De Morgen gazetesine göre, istihbarat birimleri Brüksel'deki saldırıların, Paris saldırılarının zanlısı Salah Abdeslam'ın tutuklanması ile bağlantılı olabileceğini düşündüğü haberini yayınladı.

SALAH ABDESLAM İNTİHAR SALDIRISI PLANLIYORDU



Belçika istihbarat birimleri, Abdeslam'ın yakalanmasına karşı bir intikam saldırısı ihtimali üzerinde duruyor. İstihbarat birimleri, Abdeslam'ın yakalanmadan önce bir saldırı hazırlığında olduğunu belirterek, geçen Cuma günü yakalanmasının, bu saldırıyı hızlandırdığını belirtiyor.

Suriye'de IŞİD'e yönelik hava operasyonlarına katıldığı için de Belçika'nın terör örgütlerinin hedefinde olduğu istihbaratı daha önce basına yansımıştı. 

4 GÜN ÖNCE YAKALANMIŞTI




Abdeslam, 13 Kasım 2015 Paris'te 130 kişinin hayatını kaybettiği saldırıların ardından Cuma günü Brüksel’deki evinde yaralı olarak ele geçirilmişti. Abdeslam'ın sorgu sırasında Brüksel'de terör saldırısı düzenlemeyi planladığını kabul etmişti. 

SALAH ABDESLAM KİMDİR?

Salah Abdeslam 15 Eylül 1989 Belçika doğumlu. Fas kökenli Fransız vatandaşı olan Salah Abdeslam, Paris saldırılarının mimarı olarak biliniyor. Paris saldırısı sonrası Abdeslam'ın yakalanması için geniş çaplı operasyonlar başlatılmıştı. Europol'un Ocak 2016'da yayınladığı en çok aranan 57 suçlu listesinin birinci sırasında da Salah Abdeslam bulunuyordu. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.