Öne Çıkanlar rusya haber abd ferhat yüksel terörist başı

Kanun teklifi: Teröre destek veren vatandaşlıktan atılsın

AK Parti İstanbul Milletvekili Metin Külünk, teröristlerin Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlığından çıkartılması ve mal varlıklarına el konularak, el konulan mal varlıklarının kurulacak fonda toplanıp terörle mücadele kapsamında kullanılması için “Ceza Muhakemesi Kanunu, Terörle Mücadele Kanunu ve Türk Vatandaşlığı Kanunu”nda değişiklik yapılmasına ilişkin bir kanun teklifi hazırladı.

İnsanlık suçu olan terörün insanlığın özgürlüğünü, temel hak ve hürriyetlerini, toplumun huzurunu yok etmek istediğini belirten Metin Külünk, “Terör toplumu, milleti, devleti teslim almak istiyor. Ne teröre teslim oluruz ne de teröriste teslim oluruz. Terörizm ile mücadelede yeni anlayışlar geliştirmek durumundayız” dedi.

Özellikle ülkemizin bulunduğu coğrafyada terörün bir vekalet üstlendiğini belirten Külünk, “Küresel güçlerin güç mücadelesinde terörizm artık kategorize edilir hale gelmiş, güçler kendi çıkarları doğrultusunda terörizmden beslenir hale gelmiş durumda. Hatta en iğrenç bir mesaj türü haline getirilmiş durumda” diye konuştu.

"TERÖRİST VATANDAŞLIKTAN ÇIKARTILSIN, MAL VARLIĞINA EL KONULSUN"

Türkiye’nin son 30 yılda terörü dünya ölçeğinde en yoğun imtihanı yaşayan ülke olduğunu kaydeden Külünk, “Terör üzerinden devletimiz ve geleceğimiz teslim alınmak isteniyor. Terör kimden gelirse gelsin, insan yaşamına kast eden, toplumun temel hak ve hürriyetlerini yok etmek isteyen saldırı kimden gelirse gelsin aynı kategoridedir. Dolayısıyla DAEŞ, PKK ve PYD arasında hiçbir fark yoktur” şeklinde konuştu.

Bu örgütlere karşı mücadelenin daha güçlü hale gelmesi gerektiğinin altını çizen Külünk, “Terörist olduğu tespit edilen şahısların vatandaşlık hakkından faydalanma lüksü yok. Sen benim hukukumu yok etmek isteyeceksin hem de benimle eşit şartlarda vatandaş olacaksın. Bunu kabul etmek mümkün değil. Terörizme bulaşmış şahısların vatandaşlıktan çıkartılması noktasında yasa faaliyeti ile Bakanlar Kurulu’nun, devletin elini güçlendirmeliyiz. El konulan mal varlıklarının terörle mücadele için kurulacak bir fonda toplanarak terörizmle mücadelede kullanılmasını öngörüyor bu yasa teklifi. Devleti, milletin iradesini teslim almak isteyen terörizm faaliyetlerinin içinde kim varsa bu kapsamda sayılması gerek” ifadelerini kullandı.

İNGİLTERE, IRA'YI BÖYLE BİTİRDİ

İngiltere'nin İrlanda ile ilişkilerinde yaşadığı en büyük sorunlardan biri olan IRA terörü, genelde Tacher ve Blair gibi son dönem politikacıların ılımlı adımlarıyla bitirildi gibi görünür.

Aslında İngiliz hükümetlerinin çok daha acımasızca görünen, hem de tek kurşun atmadan uyguladığı yaptırımlar daha tesirli olmuştur:* IRA örgütüyle ilişkisi olan memur, işçi ve emekliler tespit edilip görevlerine son verilmiş, maaşları kesilmiştir.

*Vatandaşlıktan çıkarılmıştır.

*IRA ile ilişkili ögrenciler tespit edilip bursları kesilmiştir ve okuldan atılmıştır.

*IRA ile ilişkili olanlar devletin imkanlarından yararlandırılmamıştır.

*İngiliz vatandaşı sayılmadığı için ev, arsa alıp satamamıştır.

*Şu anda IRA'yı övmenin cezası 5 yıl hapistir.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Harika bir haber 8 yıl önce

90 lı yıllarda asker kaçakları vatandaşlıktan çıkarıldı. Bu kanunun hemen geçmesi ve uygulamaya konması lazım. Hiç zor değil. Tek gecede yasalaşır.

Bence çok geç kalınmış bir karar.

Avatar
ibo 8 yıl önce

Yasalaşırsa etkili bir karar olur bir daha teröre destek vermek isteyen kişiler iki defa düşünmesi gerekir...