Öne Çıkanlar abd operasyon terör örgütü haber diyarbakır

Kim bu Kim? Hakkında bilmediğiniz 9 bilgi

Mehmet Oytun Kantar'ın haberi

Öncelikle şunu bilmek gerek; Kuzey Kore tam bir kapalı kutu. Dünya bu ülke hakkında çok az bilgiye sahip. Ama bilinen şu ki halk Kim hanedanına sonuna kadar bağlı ve yedikleri yemekten içtikleri suya, yattıkları yere kadar herşeyi Kim ailesine borçlu olduklarını düşünüyorlar. Bu durum Kim ailesinin genç liderine dünyayı şaşkına çevirecek kararları rahatlıkla alabilme yetkisi veriyor.

İşte Kim hakkında bazı az bilinen gerçekler.

1. SAHTE İSİMLE İSVİÇRE'DE OKUDU!





Okula sahte bir kimlikle kaydolan Kim önce Bern kentinde öğrenim gördü. Daha sonra eğitimine kimliğini gizleyerek Köniz şehrindeki Liebefeld Steinhölzli adlı okulda devam etti.

2. FAZLA YAS TUTMADI KENDİNİ HAPİSTE BULDU



Babası Kim Jong-Il’in ölümü Jr. Kim’i çok etkiledi. Babasının ölümünün ardından Savunma BakanI yardımcısı Kim Chol’ü hapse attırdı. Sebebi ise babasının ölümüne yeterince yas tutmayan bakanın darbe hazırlığında olduğunu düşünmesiydi.

3. BASKETBOL HASTASI




Kim için basketbol büyük bir tutku. Telegraph’ın haberine göre Kim özellikle Michael Jordan fanatiği. Ancak bu durum basketbol efsanesinin pek de umrunda görünmüyor.

4. ESTETİK AMELİYAT OLDU






Kore medyasında çokça dile getirilmiş bir konu. Kim’in Kuzey Kore’nin kurucusu olan dedesi Kim Il-sung’a benzemek için ameliyat masasına yatması.

5. ÜÇ AYRI DOĞUM GÜNÜ VAR!





Dünyada üzerindeki en genç liderlerden biri Kim. Ancak ailesi doğum gününü hatırlamakta zorlanıyor.

Resmi doğum günü 8 ocak 1983. Ancak 82 yada 84 doğumlu olduğunu da gösteren çok sayıda rapor mevcut.

6. DOĞUM GÜNÜ RESMİ TATİL




Doğduğu yıl tam bilinmese de doğum günü belli, 8 ocak. Her yıl Kuzey Kore bu tarihte resmi tatil yapıyor ve liderlerinin yaş gününü kutluyor.

7. PEYNİRE BAYILIYOR



Özellikle İsviçre peyniri hastası. Her yıl yüzlerce kilo peynir özel siparişle İsviçre’den Kuzey Kore’ye gönderiliyor.


8. DEV BİR ORDUYU YÖNETİYOR!




Kuzey Kore ordusu 1.2 milyon askerden oluşan devasa bir ordu. Ancak ordunun başkomutanı hiçbir askeri tecrübesi olmayan Kim!

9. GREENWICH KİM



Ağustos 2015’te Kuzey Kore’de saatler yarım saat geri alındı. Böylelikle yerel saat Kim saati olarak ayarlandı.

 

komplohaber.com /

 ÖZEL 

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.