Öne Çıkanlar son dakika PKK rusya haber terör

Kim Yong uslu durmuyor!

Güney Kore haber ajansı Yonhap, Kuzey Kore'nin nükleer deneme bölgesi olarak bilinen Pung-ye-ri'de 5,6 ve 4,6 büyüklüğünde iki sarsıntının meydana geldiğini açıkladı.

"NÜKLEER DENEME YAPILIYOR"

Sarsıntının "insan yapımı" gibi durduğunu belirten ajans, nükleer denemeyi işaret etti. Amerikan Jeolojik Araştırmalar Merkezi'ne göre de depremin büyüklüğü 5,6 olarak açıkladı.

ÇİN: SARSINTI 6,3 ŞİDDETİNDE

Çin yönetimi ise sarsıntıyı "şüpheli bir patlama" olarak duyurdu. Çin sarsıntının büyüklüğünü 6,3 olarak tespit ettiklerini açıkladı. Çin ayrıca sarsıntının kaynağının yeryüzü olduğu bilgisini de paylaştı.

Kuzey Kore'de depremler oluyor

Sarsıntının Kuzey Kore'nin yeni ve gelişmiş bir hidrojen bombası ürettiğini ilan etmesinin ardından gelmesi dikkat çekti.

GÜNEY KORE GÜVENLİK KONSEYİ TOPLANDI

İkici sarsıntının ise çökmeye bağlı olarak oluştuğu ve büyüklüğünün 4,6 olduğu belirtildi. Yonhap sarsıntıların ardından Güney Kore'de güvenlik konseyinin ivedi bir şekilde toplandığı bilgisini geçti.

Kuzey Kore 29 Ağustos'ta da bir füze denemesi gerçekleştirmiş, deneme dünya kamuoyunun tepkisini çekmişti.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
İhsan 7 yıl önce

Abd, İngiltere, Almanya, Fransa gibi ülkeler olduğu müddetçe barış zor olur dünyada. İnsanlar zekalarını kullanmaları gerekir diyeceğim ama gariplerin zekaları gelişmesin diye tüm dünyada öyle bir sistem var, olmayan şeyi de nasıl kullansın o insan. Yine de muhtaç olduğu o özelliğe sahip, yeter ki istesin.