Öne Çıkanlar MI6 METİN UCA mali THY görevlileri rehine DHKP-C Sözleşmeli Bordo Bereli

Erdoğan'a 'Tayyip Abi' diye hitap eden  Almazbek Atambayev, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun Kırgızistan'da Fethullah Gülen'in adamlarının darbe yapabileceği yönündeki açıklamalarını "absürt" olarak nitelendirdi.

"BU KADAR AKILLIYSA KENDİLERİ NİYE FARK EDEMEDİLER"

Türkiye ile ilişkilere değinen Atambayev, Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri bakanı Çavuşoğlu'na,"Şayet kendileri bu kadar akıllıysa, o zaman neden kendi ülkelerindeki darbeyi zamanında fark edemediler? Bu iddialar absürddür. Biz, tabii ki, bütün tavsiyeleri dikkate alacağız ve bu konuyla ilgili bilgileri inceleyeceğiz. Fakat bizi korkutmaya ve bize bir şey öğretmeye gerek yok" diye konuştu.

"TÜRKİYE'YE MİNNETTARIZ FAKAT..."

Atambayev, Türkiye'nin zor zamanlarda Kırgızistan'a yaptığı yardımlardan ötürü minnettar olduklarını, fakat hiç kimsenin bir başka ülkeye kendi şartlarını dayatmaya hakkı olmadığını ifade etti.

"HİÇ KİMSE BİZE ŞART DAYATMAMALI"

Atambayev, "Biz, egemen bir ülkeyiz ve bize neyin gerekli olup olmadığına, kendimiz karar vermeliyiz. Ülkeler birbirlerine hiçbir şart olmaksızın yardım etmeli, bizim her söylenene evet diyeceğimizi zannetmemelidir. Yoksa, öyle bir yardım bize lazım değildir. O yardımı geri alabilirsiniz. Biz, ülkelere, yaptıkları yardımlardan ötürü minnettarız, fakat hiç kimse bize, şart dayatmamalı." diye konuştu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Uygur 8 yıl önce

Eskeden bügünge kader, o(kirgiz) kardaşlardan, bize(Uygur Türk'ler ) iç bır iyilik gelmedi, çok sayıda Uygur Türk'lerini, iflas çic işgalçiliriye teslim etti, yada infaz ettiler. Onlarda, Türk kani çoktan buzulmuştur

Avatar
Sanane 8 yıl önce

Bizde köpek bile yal yedigi evi korurmuş sahiplenirmiş de çin in uygurları yaptıgını ses çıkarmayan yal yedigı evi hırlıyor nediyim karagünler yine gelir bu cografyada ozaman kim den aman dileyeceksin it

Avatar
Bekir Ayvaz 8 yıl önce

Tam bir yavşak.

Avatar
başkan 8 yıl önce

Soysuz köpek git obama abi diyip para dilenki gotundeki dona kadar hipotek koysun sonra donunu alirim diye istedigini yaptirsin köpek

Avatar
Tekin 8 yıl önce

Bu el oğludur. Böyle konuşması normal karşılanabilir. Peki ülkemizdeki soysuz piçleri ne demeli.

Avatar
coşkun 8 yıl önce

Budamı paralelci lan?

Avatar
yasin 8 yıl önce

Yüz verme ye gelmiyor bunlara itaat etmeyi öğreneceksiniz zamanla

Avatar
Arif 8 yıl önce

Adamın doğru söyleme şansı yokmu,ben kendisini iyi tanırım Ada'm gibi adam kırgız halkı için Putin'e posta koydu enerji ihalelerini iptal etti ve özür dilemedi.