Öne Çıkanlar türkiye suriye putin erdoğan son dakika

Korkunç kaza! Uçak ve helikopter çarpıştı!

İngiltere'nin Aylesbury kentinde uçak ile helikopter çarpıştı. Kaza, Rothschild ailesine ait bir malikânenin üstünde gerçekleşti.

İngiltere'nin Buckinghamshire bölgesinde bir uçak ile helikopter çarpıştı. Uçak ve helikopterin enkazının bir evin üzerine düştüğü belirtildi. Olay yerine çok sayıda sağlık ekibi sevk edildi.


Olayda çok sayıda kişinin zarar görmüş olabileceğinden endişe ediliyor.

Kaza, Rothschild ailesine ait bir malikânenin üstünde gerçekleşti.

 


 

Rothschild Ailesi'nin temelini daha sonra adeta bir finans imperatoruna dönülecek olan Mayer Amschel Rothschild atmıştır. İşe Almanya'da ufak tefek bankerlik işleri ile başlayan Mayer Amschel Rothschild daha sonraları işleri büyümeye başlayınca Londra'ya göç etmiş ve burada çok stratejik bir karar alarak 5 oğlunu Avrupa'nın o dönemli en önemli 5 merkezi olan Lonra, Paris, Frankfurt, Napoli ve Viyana'ya göndermiştir.

Nathan Mayer Rothschild



Mayer Amschel'in üçüncü oğlu Nathan Mayer (1777-1836), 1800 civarlarında İngiltere'ye gitti ve Napolyon'un kuşatması sırasında İngiltere için eşyalar kaçırdı. Kardeşlerinin yardımı ile Nathan Mayer ayrıca İspana'daki İngiliz ordusunu finanse etmek amacıyla Fransa'dan altın da taşıdı. Bu çabaları, Nathan'a İngiliz hazinesinin temsilcisi unvanını kazandırdı. Savaşın sonunda, Rothschild Ailesi Fransa ve Avusturya'ya borç vermekle yükümlüydü.

Nathan'ın erkek kardeşi Jacob (1792-1868) Fransa'nın başkenti Paris'te banka kurdu. Onun kardeşi Salamon Mayer ise (1774-1855) Avusturya'nın başkaneti Viyana'da bir banka kurdu. Diğer erkek kardeş Karl Mayer (1788-1855) İtalya'nın Napoli şehrinde bir başka bakna kurdu ama tutunamadı ve 1861 civarında kapattı. En yaşlı kardeş Amschel Mayer (1773-1855), Frankfurt'taki ekonomik işlerden sorumlu olarak kaldı.

Oğullarının bu 5 stratejik noktaya dağılması ile birlikte Rothschild Ailesi'nin bilgi ve istihbarat ağının oluşmasını hedefleyen Mayer Amschel Rothschild bu öngörüsünde haklı çıkmıştı. Rothschild'ler kısa süre içerisinde Avrupa'da muhteşem bir bilgi ağı kurmuşlardı. Rothschild Ailesi'nin asıl zenginleşme süreci ise savaş ticareti yapmaya başlamaları ile oldu. 

Napolyo'nun İngiltere ile yaptığı Waterloo Savaşı'da İngiltere'ye mal kaçıran ve birlikleri finanse eden Mayer Rothschild bir yandan da her iki ülkenin hükümetine yüksek faizle borç verdi.Savaşı Napolyon'nun kaybettiğini geniş istihbarat ağları sayesinde herkesten önce öğrenen 

Rothschild'ler hemen Londra'daki Nathan Mayer Rothschild vasıtası ile ellerindeki bütün hisseleri satmaya başladı. Bu savaşı Napolyon'un kazandığı izlenimini yarattı. Böylece herkes elindeki hisseleri satmaya başladı. Nathan Mayer Rothschild bir yandan da gizlice satılan bu hisseleri toplamaya başladı. 

Birkaç gün içerisinde Napolyo'nun savaşı kaybettiği haberi Londra Borsa'ına bomba gibi düşerken, Rothschild'ler çoktan düşük fiyattan topladıkları hisseleri sayesinde çok büyük servet elde etmişlerdi bile.

Bu arada İngiltere'nin İspanya ile olan savaşında İngiliz ordularını finanse eden aileden, Nathan Mayer Rothschild "İngiliz Hazinesinin Temsilcisi" unvanını da kazandı, aile savaş sonrasında İngiliz hükümetinin borç vermeye devam etti.

Bu arada Çin İmparatorluğu ile İngiltere arasında "Afyon Krizi" patlak verdi. İngiliz tüccarlar, Kraliyet ailesinin desteğini sağlaması için Rothschild'lere başvurdular. İngiliz hükümetini savaşa ikna eden aile Çin ile İngiltere arasındaki savaşta da İngiltere'ye borç vererek servetini katladı. Savaşı Çin'in kaybetmesi üzerine İngilizlerin kontrolüne geçen Hong Kong'un kontrolü aileye verildi. Aile burada Hong Kong Shangai Bank of Corporation (HSBC) adı ile ilk bankasını kurdu. Bu banka aracılığı ile aynı zamanda dünya afyon ticaretinin tekelini de Rothschild'ler ellerine aldılar.

Rothschild Malikanesi

Rothschild Ailesi, Avrupa ve Amerika'dan tren yollarını finanse etti ve ABD'de isteyenlere borç alma imkanı sağladı. Nathan Mayer'in oğlu Lionel Nathan (1808-1870) 1875'te Süveyş Kanalı'nın kontrolünü satın alması için Başbakan Benjamin Disraeli tarafından kullanılmak üzere İngiltere'ye borç verd. Lionel Nathan İngiliz Meclisi'ne seçilen ilk Yahudiyi ve onun oğlu Nathan Mayer (1840-1915) ilk Baron Rothschild oldu. 

Günümüzün ünlü firmaları Siemens, AEG ve Bosch'un kuruluşunu da aile finanse etti. Aile 20. Yüzyıl ile birlikte ilgisini madenlere doğru çevirmeye başladı.

Aile Osmanlı İmparatorluğu'nun çöküşü ile birlikte Ortadoğu'da BP ve Royal Dutch Shell ile birlikte petrol pazarına girdi. Güney Afrika'nın ise elmas ve savaşlarını finanse etti. Nitekim Güney Afrika'da elmas tüccarlığından büyük paralar kazanan, ünlü De Beers firmasını kuran, Zimbabve'yi İngiltere adına fetheden ve buradaki değerli madenleri sömüren, sonrasında bu ülkeye "Rodezya" olarak kendi ismini veren Cecil Rodes ölümünün ardından tüm mirasını çocukları yerine Rothschild'lere bıraktı.

Evelyn Rothschild


Ailenin en son temsilcilerinden Sir Evelya de Rothschild. Forbes'in milyarderler sıralamasında yer alıyor. 72 yaşındaki Rothschild, 20 yıldır İngiliz Bankası NM Rothschild ve Fransa'nın dışındaki diğer yatırımları yönetiyor. Fransa'daki yatırımların başında ise kuzeni Baron David de Rothschildvar.

Bu arada baba Rothschild'in ailesine bıraktığı vasiyete sık sıkıya uyuldu.

İş yerinde kilit işlevindeki önemli pozisyonlar, sadece aileden kişilere emanet edilecek.
İşlerde ailenin sadece erkek üyeleri görev alacak.
Ailenin çoğunluğu karşı bir karar almadığı sürece, her zaman en büyük oğlu ailenin başkanı olacak.
Ailede evlilikler, birinci veya ikinci dereceden kuzenler arasında gerçekleştirilecek.
Hukuki bir envanter tanzimi ve servet neşri alsa yapılmayacaktır.

ROTHSCHİLD'LERİN ÜNLÜ ŞİRKETLERİ VE KONTROL ETTİKLERİ PARA

David de Rothschild


Rothschild Ailesi bugün dünya genelinde yapılan elmas ticaretinin yüzde 90'ını, elmas üretiminin yüzde 40'ını, kömür-bakır-uranyum-alüminyum ticaretinin de yüzde 15'ini gerçekleştirmektedir.

Ailenin günümüzde en ünlü şirketleri HSBC Bank, Royal Bank of Scotland, Banco Santander, De Beers, Rio Tinto, ING Group ve Aviva'dır. Aile ayrıca 2000 yılında Fransız devletine sattıkları BNP Baripas şirketi ile Somanh Bankası'nın da (kapanana kadar) kurucusu ve sahibidir.

Son yıllarda şarap pazarına da giren aile Fransa, Şili, Amerika ve Güney Afrika'da üretim yapmakta, Fransız şarap piyasasının yüzde 50'sini elinde bulundurmaktadır.

Ailenin serveti yaklaşık 2009 verilerine göre 4-5 trilyon dolardır. Kontol ettiği oara ise 15 trilyon dolar civarındadır. News Times

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.