Öne Çıkanlar türkiye ışid IŞİD kara operasyonu yunus mallı türkiye terörist

Kosova karıştı! Muhalifler polisle çatıştı
Kosova'da meclis salonuna göz yaşartıcı gaz atan muhalif milletvekilleri Albin Kurti, Albulena Haciu, Faton Topalli ve Donaka Kaday-Buyupi'nin gözaltına alınmalarına dair karar sonrası muhalif parti destekçileri polisle çatıştı.

Başbakanlık binası önüne gelen eylemciler, Kosova'nın Geleceği Birliği (AAK) partili milletvekili Donika Kaday-Buyupi'nin serbest bırakılmasını istedi. Gösteriye Vetvendosye Hareketi Lideri Visar Ymeri, AAK Partisi Başkanı Ramuş Haradinay, NİSMA Partisi Başkanı Fatmir Limay ve Albin Kurti de katıldı.

Eylemciler polise boya fırlattı ve başbakanlık binasının camlarını taşladı. Polis eylemcilere biber gazı ile müdahale etti. Çatışmada 2 gösterici ile 4 polis yaralandı, çok sayıda kişi de gözaltına alındı.

Vetvendosye hareketi ise hükümetin Sırbistan ve Karadağ'a taviz verdiği anlaşmaların iptal edilmesini ve tutuklanan milletvekilinin serbest bırakılmasını istedi. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.