Öne Çıkanlar esed chp DAEŞ ahmet davutoğlu esad

Kral neden 47 Şii'nin cezalarını hafifletmedi?
Hürriyet yazarı Nilgün Tekfidan Gümüş’ün yazısına göre 56 yaşındaki Şii lider Şeyh Nimr el- Nimr, 2012 yılındaki bir vaazında dönemin İçişleri Bakanı Prens Nayif bin Abdülaziz’i hedef almıştı. Şii din adamı: “Mezarında kurtlar yiyecek, kabrinde cehennem azabı çekecek, bize korku ve terör yaşatan adam öldükten sonra nasıl huzura erer” açıklamasını yapmıştı. İçişleri bakanı bu sözlerden sonra çok geçmeden öldü. Şii din adamın idamını da Prens Nayif’in şimdiki Prens olan oğlu Muhammed bin Nayif verdi.

 PEKİ KRAL NEDEN KARŞI ÇIKMADI?

İran'ın nükleer anlaşmanın maddelerine uyarak önemli bir aşama kaydetmesi Suudi yönetimini telaşlandırıyor. İkinci neden ise Kral Selman’ın Yemen’deki savaşa komuta eden oğlu Prens Muhammed bin Selman’ın kralın koltuğunda gözü olduğu düşüncesi... Bu yöndeki iddialar hacda yaşanan izdiham faciasının ardından yoğunlaşmıştı.. Kral, Şiiler üzerinden güç gösterisi yapmış olabilir. Ayrıca idamların yılbaşına denk getirilmesiyle batı dünyasından gelecek tepkiler azaltılmaya çalışılıyor olabilir...

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.