Öne Çıkanlar rusya ahmet davutoğlu Aykurt Nuhoğlu fransa operasyon başlattı g20 erdoğan

Kudüs'te işgal büyüyor! İsrail'den 891 Yahudi konut kararı

İsrail yönetimine bağlı Kudüs Belediyesi'nin, Doğu Kudüs'teki Yahudi yerleşim birimi Gilo'ya 891 yeni konut inşasına onay verdiği bildirildi.

İsrail'in Haaretz gazetesinde yer alan habere göre, belediyenin imar ve planlama kurulu, Gilo'da 891 yeni konut inşasını onayladı.

"Yahudileştirme projesi"

Kudüs Arap Araştırmalar Cemiyeti Harita Dairesi Müdürü Halil et-Tufekci, AA muhabirine yaptığı açıklamada, söz konusu kararın, Kudüs'ü etrafındaki Arap yerleşimlerinden ayıracak "Yahudileştirme projesi" çerçevesinde alındığını belirtti.

Kararın aslında daha önce alındığını ancak bazı nedenlerle ortaya çıkışının ertelendiğini savunan Tufekci, binaların yapımı için çalışmaların bu aşamadan sonra başlayacağını dile getirdi.

Tufekci, İsrail'in Doğu Kudüs'te inşa ettiği yasa dışı Yahudi yerleşim birimlerinde, 200 binden fazla Yahudi'nin yaşadığını sözlerine ekledi.  

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.