Öne Çıkanlar son dakika rusya haber terör HDP

Kuzey Irak'ta tarih fışkırdı! Çamurdan mezarlar antropologları hayrete düşürdü

Irak'ın kuzeyinde yer alan Duhok kenti yakınlarında, altyapı çalışması sırasında çamurdan tabutlarla gömülenlerin olduğu bir mezarlık bulundu. Hangi döneme ait oldu belirlenemeyen mezarlık ile ilgili çalışma yapan İtalyan Antropolog Prof. Dr. Aleksandro Kanchi, "Şimdiye kadar bu türde bir mezara rastlamadım. Benim için çok yeni bir şey" dedi.
Irak'ta yayın yapan 'Rudaw' internet sitesinde yer alan habere göre, Duhok kentinde bir süre önce şehir çevresinde altyapı çalışmalarının yapıldığı sırada, hangi döneme ait olduğu henüz tespit edilemeyen yaklaşık bin mezarın olduğu bir mezarlık tespit edildi. Altyapı çalışmalarına ara verilirken, mezarlardan çamurdan tabutların çıkması görenleri şaşırttı.

İTALYAN ANTROPOLOG: ŞİMDİYE KADAR RASTLAMADIM 

Mezarların hangi döneme ait olduğunu saptamak üzere yurtdışından gelen bir grup antropolog çalışmalara başlarken, çalışmada yer alan İtalyan Antropolog Prof. Dr. Aleksandro Kanchi, şimdiye kadar bu türde bir mezara rastlamadığını söyledi. 
Prof. Dr. Kanchi, bölgedeki çalışmaların tamamlanmasının ardından bazı numuneleri alıp İtalya’ya götüreceklerini belirterek, "Mezarların hangi döneme ve hangi millete ait olduklarını öğrenmek için çalışmalarına laboratuvar ortamında devam edeceğiz" diye konuştu.

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.